Bas Alblas nieuwe FNLI-voorzitter

Bas Alblas is de nieuwe voorzitter van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Alblas is CEO van Lamb Weston / Meijer. Eerder was hij directievoorzitter van Vion Food Netherlands.

Alblas treedt aan op 1 april 2018. Hij volgt dan Bas van den Berg van FrieslandCampina op die de afgelopen vijf jaar het FNLI bestuur heeft geleid. In de periode tussen januari en april 2018 zal Conny Braams, CEO van Unilever Nederland, de rol van voorzitter ad interim vervullen.

Alblas werkt al meer dan dertig jaar in de levensmiddelenindustrie. “In deze periode heb ik de werkelijke waarde van voeding leren kennen. Betaalbare voeding voor iedereen in de wereld, dat is waar ik aan wil werken en een bijdrage aan wil leveren. De Nederlandse levensmiddelenindustrie heeft daarin een reputatie op te houden. Ik ben uitermate gemotiveerd om daar als voorzitter van de FNLI samen met alle medewerkers in onze industrie aan te blijven werken. Een industrie waarop de consument mag vertrouwen en de Nederlandse bevolking trots mag zijn.”