Codehandleesapparaat van di-soric: van aluminium

Di-soric brengt de ID-Hammer op de markt, een DPM-leesapparaat met een behuizing van licht vliegtuigaluminium die voldoet aan veiligheidsklasse IP54. De codelezer leest 1D- en 2D-codes van allerlei types. Volgens eigen zeggen is dit codehandleesapparaat beter bestand tegen ongunstige condities in de industrie.

Met een duale-zone-optiek en een nieuw type leesalgoritme decodeert de ID-Hammer contrastarme, extreem dichte en zelfs beschadigde codes op snelle en betrouwbare wijze. De prijs komt overeen met die van een conventioneel kunststof apparaat, de garantietermijn bedraagt drie jaar. Het apparaat van aluminium weegt met circa vijfhonderd gram ongeveer honderd gram meer dan de kunststof variant.

Het apparaat is ontwikkeld in samenspraak met BorgWarner, een speler in de automotive-industrie die de apparaten wereldwijd gaat toepassen. Tijdens de montage pakt de medewerker met het handleesapparaat telkens het te monteren element, waarbij elke component is voorzien van een individuele DataMatrix-Code (DMC). De scan garandeert dat het om de juiste component gaat en tegelijkertijd wordt het onderdeel door de computer geregistreerd. Dit met het oog op de traceerbaarheid van componenten en daarmee voor de kwaliteitsborging.