Compliance, product recalls en voedselveiligheid op Food Safety Day 2017

Voor producenten en fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie organiseert Mettler Toledo op 22 juni de Food Safety Day. Verschillende specialisten delen hun kennis tijdens het gratis middagseminar.

De organisatie IFS Food, een GFSI erkende standaard voor voedselverwerkende bedrijven, geeft tips voor een optimale implementatie van de veiligheidsstandaarden. IFS controleert dagelijks aan de hand van uniforme standaarden of de productie en diensten van voedingsmiddelenproducenten aan de voedselveiligheidsvoorschriften voldoen. In de presentatie worden de meest voorkomende moeilijkheden besproken waar bedrijven mee te maken hebben bij de implementatie van de IFS Food vereisten.

Advocatenkantoor Bogaerts & Groenen legt met behulp van praktische voorbeelden uit wanneer een product recall plaats moet vinden. Hierbij wordt inzicht gegeven over wat juridisch een product recall is, wanneer voedingsmiddelen onveilig geacht worden, wie verantwoordelijk is voor een product recall, welke acties ondernomen moeten worden en wat partijen contractueel kunnen afspreken over de risicoverdeling bij een product recall.

Tijdens een derde presentatie komen de nieuwste technologieën voor het bereiken van voedselveiligheid aan bod. Om de kans op een product recall te minimaliseren en productkwaliteit te garanderen zijn goede kwaliteitscontroles cruciaal. De verschillende, beschikbare productinspectie technologieën worden deze middag besproken.

Meer informatie over de middag vindt u hier.