Empack & Packaging Innovations Mechelen op 11 en 12 oktober

Empack & Packaging Innovations, het dubbelevent voor de Belgische verpakkingbranche, vindt plaats op 11 en 12 oktober 2017. In elk van de twee theaters wordt door experts uit de sector op beide beursdagen een actueel thema behandeld.

Op woensdag 11 oktober staat het Packaging Innovations Theatre in het teken van Design & Branding. Zo komt o.a. Rowland Heming spreken over ‘Sell by Design: Building a brand packaging design that sells’. Heming heeft meer dan 45 jaar ervaring in verpakkingsdesign door heel Europa. Jasper Scheir van Haystack praat over ‘Measuring packaging effectiveness and shelf impact’: hoe valt uw verpakking op in het schap bij de klant? In dit seminar deelt Jasper een aantal basisprincipes over pack and shelf effectiveness en hoe marktonderzoek kan bijdragen tot het maximaliseren van de impact op het gedrag van klanten.
Op donderdag 12 oktober staat dit theater in het teken van Sustainability. O.a. Patrick Gerritsen (Bio4Pack) geeft een presentatie over de verschillende mogelijkheden van sustainable verpakkingen. Willem van Veen (inDUfed) gefet een presentatie over papier -en kartonverpakking als volledig circulaire materialen.
In het Empack theater komt op deze dag Industry 4.0 aan bod, met Rik Vanhevel van Sirris over de zes sleutelvaardigheden waarover bedrijven moeten beschikken om als factory of the future een plaats te hebben in een sterke, duurzame maakindustrie. Filip Tuypens (FANUC) richt de schijnwerpers op de trends in de industriële robotica. Staf Seurinck (ABB) deelt wat er zoal zit aan te komen op vlak van digitale oplossingen en diensten, en Manfred van der Voort van ICR3ATE | Digital Makers Lab schetst een actueel & breed beeld van de techniek achter IoT.
Het thema Food wordt op donderdag in het Empack theater onder de loep genomen. Mike Vanderroost van Pack4Food vertelt meer over ‘het internet der verpakkingen’. Bart De Ketelaere van MeBioS (KULeuven) toont in zijn presentatie de belangrijkste resultaten van het grote EU-project ‘PicknPack’
Registratie om een seminar te volgen is verplicht – dat kan via www.empack.be of www.packaging-innovations.be.