Nieuwe gasanalyzer voor MAP-producten

MOCON Inc. heeft een nieuwe gasanalyzer gelanceerd, de CheckPoint 3, een geavanceerde draagbare gasanalyzer waarmee O2– en CO2-gehaltes in allerlei verpakkingen onder beschermende atmosfeer (MAP) kunnen worden gecontroleerd. Het Dansensor-apparaat is in de Benelux te verkrijgen via Gullimex en zal voor het eerst worden getoond op de Interpack, van 4 tot 10 mei in Messe Düsseldorf.

De belangrijkste innovatie is de solid-state sensortechnologie die gebruikt wordt om O2 te meten. Deze sensor heeft een levensduur van langer dan drie jaar, in plaats van negen maanden bij het huidige apparaat. De CheckPoint 3 is geschikt voor een breed scala van MAP-verpakte voedingsproducten, zoals vlees, zeevruchten, kaas, snacks, salades, groenten, melkpoeder en koffie.

,,De nauwkeurigheid is vooral belangrijk bij voedingsproducten die een laag zuurstofgehalte vereisen. Hoe preciezer de gegevens, des te beter u in staat bent uw houdbaarheidsdoelen te realiseren,” aldus Geert Jan Assink, accountmanager van Gullimex. ,,Het apparaat geeft binnen tien seconden de resultaten. Als je meer dan honderd tests per dag uitvoert, levert deze verbeterde capaciteit een flinke bijdrage aan de bedrijfsefficiëntie.”

Er zijn drie modellen verkrijgbaar om zo in de verschillende behoeften van professionals in de voedingsindustrie te kunnen voorzien. Afhankelijk van de gekozen versie worden meetgegevens zichtbaar en kunnen instellingen worden gewijzigd met behulp van een webbrowser of een smartphone.