Overnames Vion in Beieren: o.a. vleeswarenspecialist Otto Nocker

Vion Food Group breidt in Beieren (Duitsland) uit door de overname van vleeswarenspecialist Otto Nocker in Germaringen en zes vlees- en versmarkten. De bedrijven waren onderdeel van de failliet verklaarde groep LUTZ Fleischwaren GmbH.

De acquisitie van de vlees(waren)specialist Nocker in Germaringen ligt in lijn met de groeistrategie die Vion in 2016 heeft aangekondigd, aldus CEO Francis Kint van Vion: ,,Voor Vion past deze overname in het streven naar goede marktposities met sterke regionale merken.”
Bernd Stange, COO van de divisie Beef van Vion, benadrukt dat de focus ligt op de versterking van het merk Nocker. Klanten krijgen de garantie dat de zakelijke betrekkingen worden voortgezet. Stange: ,,Vion wil alle 163 werknemers overnemen en een toekomstperspectief geven.”
Met de acquisitie van de zeven locaties in Germaringen, Ingolstadt, Traunstein, Günzburg, Kulmbach, Blaichach en Hammelburg verstevigt Vion zijn leidende positie in Beieren. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van ca. vijftig miljoen euro.
De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de schuldeisers en de mededingingsautoriteiten.