april 2017

Food Business Days van CSB-System

Productie als succesfactor

‘Productie als succesfactor. Hoe u een optimale planning, flexibele processen en kostenverlagingen realiseert voor uw levensmiddelenfabriek.’ Dit is het centrale thema van de Food Business Days, die CSB-system Benelux op 10 en 11 mei a.s. verzorgt. Deze dagen zijn bedoeld voor Nederlandse, Belgische en andere internationale foodproducenten. Op de eerste dag vindt een lezingenprogramma plaats in Hotel Pullman Cocagne in Eindhoven. Vanuit dit hotel worden de volgende dag vier bustours verzorgd naar ProMessa, Luiten Food, Veviba en Colruyt Group Fine Food, productiebedrijven waar CSB-System de afgelopen jaren geavanceerde automatiseringsoplossingen heeft gerealiseerd.

T Bart Manders
F CSB-System

Veviba

Jacques Jobse, salesmanager van CSB-System Benelux uit Breda, geeft tekst en uitleg over het thema van de met rasse schreden naderende Food Business Days in Eindhoven. „Als inhoudelijk uitgangspunt van de Food Business Days hebben we bewust gekozen voor de productie van nationale en internationale foodproducenten en de optimalisatie hiervan. Producenten hebben de laatste jaren namelijk niet alleen een toenemende behoefte aan het perfectioneren van de traceability van hun grondstoffen en eindproducten, maar ook aan het optimaliseren van hun productieplanning en het vergroten van hun flexibiliteit op de productievloer. Kostenverlaging is een ander aspect dat zij erg belangrijk vinden.”

Totale bedrijfs- en productieregistratie
Tijdens de Food Business Days laat CSB-System deelnemers horen én zien hoe zij productieoptimalisatie kunnen bewerkstelligen door registratie met behulp van CSB’s Factory ERP-oplossing. „De huidige kantoor-ERP-pakketten bij bedrijven bieden vaak geen registratiemogelijkheden op de productievloer,” zo verduidelijkt Jobse. „Onze Factory-ERP biedt wél de mogelijkheid tot een totale bedrijfs- en productieregistratie: van de registratie van binnenkomende grondstoffen tot de uitlevering van eindproducten.”

ProMessa

Uitgebreid lezingenprogramma
Deelnemers aan de Food Business Days kunnen de eerste dag een uitgebreid lezingenprogramma tegemoet zien, dat zowel in het Nederlands als in de Engelse taal wordt verzorgd, zo benadrukt Jorn Ballas. Als salesconsultant van CSB-System Benelux is hij nauw betrokken bij de organisatie van deze dagen.
„Naast twee sprekers namens CSB-System zelf hebben we inmiddels enkele interessante externe sprekers vastgelegd. Onder meer directeur Harold Rouweler van ProMessa, IT-manager Kevin Ternest van Veviba en directeur Sarris Barneveld van Van Dijk Banket verzorgen praktijkgerichte presentaties over de geavanceerde oplossingen die CSB-System bij deze bedrijven heeft gerealiseerd. Aan het eind van de middag van de eerste dag staat een meet & greet gepland tussen de deelnemers aan de Food Business Days en de automatiseringsexperts van CSB-System. Zij gaan met elkaar in discussie en wisselen praktijkervaringen uit rond onderwerpen, zoals factory-ERP, productieplanning & receptuurmanagement, logistieke concepten & intralogistiek, traceability & kwaliteitsborging en CSB-Vision. Na een slotwoord wordt de dag afgesloten met een gezamenlijk diner.”

Colruyt

Vier bustours
Vanuit het centrale congreshotel Hotel Pullman Cocagne in Eindhoven vinden de volgende dag vier door CSB-System verzorgde bustours plaats naar ProMessa, Luiten Food, Veviba en Colruyt Group Fine Food. Bij deze productiebedrijven heeft CSB-System de afgelopen jaren geavanceerde automatiseringsoplossingen gerealiseerd.
Jorn Ballas „Iedere deelnemer kan voor een rondleiding bij één van deze vier bedrijven kiezen. Als zij daarnaast nog een rondleiding wensen bij de drie andere producenten, dan kunnen zij hiervoor één op één met ons andere data inplannen. Als bedrijven twee deelnemers afvaardigen, dan kunnen zij uiteraard elk voor een ander referentiebedrijf kiezen. Overigens kunnen zij ook op eigen gelegenheid naar één van de referentiebedrijven reizen.”

Wilt u deelnemen aan CSB’s Food Business Days tegen een prijs van 199 euro per persoon (exclusief btw)? Neem dan contact op met Jorn Ballas, salesconsultant van CSB-System Benelux, via: 06-50895763 of jorn.ballas@csb.com.

REFERENTIEBEDRIJVEN

Op de tweede dag van CSB’s Food Business Days worden vanaf 8.00 uur vier verschillende bustours verzorgd naar productiebedrijven die de meerwaarde ervaren van het CSB-System: ProMessa, Luiten Food, Veviba en Colruyt Group Fine Food.

ProMessa
ProMessa BV, onderdeel van Coop Productiebedrijven BV, is de centrale slagerij van verschillende supermarktketens. Met ruim dertig jaar ervaring en bijna 150 medewerkers produceert het bedrijf uit Deventer een compleet assortiment vleesproducten. De afgelopen twee jaar heeft CSB-System bij ProMessa fasegewijs de compleet geïntegreerde aansturing en bewaking gerealiseerd van alle processen: van inkoop, via de productie en de logistiek, tot de goederenafgifte. Recent is er een volledig geautomatiseerd krattenmagazijn live gegaan met een capaciteit van 7000 kratten, inclusief een slowmover- en fastmovermagazijn en stellingbedieningsapparatuur.

Luiten Food
Luiten Food is al sinds 1938 actief in de internationale rundvlees-, lamsvlees-, wild- en gevogeltehandel. Tot de klantenkring van Luiten Food behoren kleinere en grote spelers in industrie, foodservice, groothandel, catering en speciaalzaken.  Een geïntegreerde en volledige traceability, de volledige inzet van M-ERP voor de optimalisatie van de logistieke keten, een flexibel orderbeheer en een eenvoudige ondersteuning van productie-orders, labeling en verpakking zijn enkele CSB-highlights bij deze producent.

Veviba
Met het CSB-System heeft het tot de Belgische Verbist Groep behorende Veviba – door de recente overname van slachthuis Adriaens de grootste rundvleesverwerker van België – zijn complete supply chain geoptimaliseerd: de circa 10.000 dieren omvattende runderfokkerij, het slachtproces, de productie, het verpakken, het voorraadbeheer, de expeditie, het management en de administratie.

Colruyt Group Fine Food
Colruyt Group Fine Food uit België omvat de productieonderdelen kaas, wijn, koffie, brood en vlees. De productie hiervan vindt plaats in drie fabrieken. De uit twee fabrieken bestaande vleesverwerkingsafdeling in Halle versnijdt, verwerkt en verpakt vers rund-, kalfs- en varkensvlees. In dezelfde plaats vindt de productie plaats van salades, vleeswaren en diepvriesvlees. In een fabriek in Wommelgem worden verse pluimveeproducten bereid en uitgeleverd. Dankzij het CSB-System beschikt Colruyt over een consistent geoptimaliseerde supply chain, heeft het een snelle toegang tot actuele bedrijfsgegevens, verlopen de productieprocessen efficiënter en is altijd accurate informatie voorhanden over de productvoorraad.

 

Trefwoordenlijst

CSB-System

Reacties op dit artikel

© Copyright - Meat & Co