Robusto ham

Vion Pork introduceert Robusto-ham

Vion Pork introduceert onder de merknaam Robusto een premium geselecteerde ham voor het topsegment van de Italiaanse markt. Robusto is ontwikkeld voor de topproducenten van gedroogde hammen.

Vion Pork produceert de speciale Robusto-ham binnen het eerder dit jaar geïntroduceerde ketenconcept Good Farming Balance. Daarbij kiezen varkenshouders, die een leveringsovereenkomst met Vion aangaan, voor een speciale aflevermodule. De Robusto hammen komen uit de modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd, aldus Vion.

De Robusto-hammen onderscheiden zich volgens Vion door hun gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie. COO Frans Stortelder van Vion Pork wijst erop dat naast de productkenmerken, de herkomst uit een geïntegreerde productieketen een belangrijke toegevoegde waarde is. “Dat wordt in de internationale afzet van kwaliteitsvarkensvlees in de toekomst nog belangrijker dan een scherpe prijs.” De introductie van het nieuwe Robusto-concept vond plaats tijdens de Anuga in Keulen.