Worst voor na het sporten

Vlees ongezond? ‘Bijt je gezond’ is de slogan op de verpakkingen van de nieuwe droge worsten van het Duitse Grillido. Die worden vermarkt als sportworst. De fabrikant presenteert de producten op de Anuga in Keulen.

Vlees bevat veel eiwit en Grillido Sport zelfs tot wel 50%. Het vetgehalte is maar 5%. De producent ziet de worst als een spicy alternatief voor eiwitshakes of –repen na het sporten. ‘Train hard. Snack smart,’ aldus de fabrikant.

Grillido is niet de enige vleesproducent op de beurs die de nadruk legt op de gezondheidsaspecten van vlees.  Meatsnacks Group lanceerde in september 2017 Men’s Health Fuel Beef Jerky. Het product werd ontwikkeld in samenspraak met abonnees van het Britse Men’s Health Magazine. Het tijdschrift beveelt het product aan voor de spiergroei, als onderdeel van een eetpatroon met veel eiwitten.

Het Poolse Henry Kania ontwikkelde eiwitrepen voor sporters en mensen met een actieve levensstijl. Er zijn varianten met kippenvlees, met varkensvlees en met rundvlees.

Een fotoverslag van de Anuga is te lezen in het oktobernummer van Meat&Co.

Foto: Koelmesse