Copray

Jaarbeurs Utrecht is op 10, 11 en 12 april het toneel van Verpakkingsvakbeurs Empack. Op de eerste beursdag wordt de Food Safety Conferentie gehouden over de veiligheid van voedselverpakkingen. De beurs is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Registreren kan via www.empack.nl.  

 

argus Multipond
Multihead-weger met 3D-camerasysteem

Multipond toont op de Empack in Utrecht de nieuwe Multipond Fresh Food multihead-weger met gepatenteerd 3D-camerasysteem Argus.

De multihead-weger is uitgevoerd met het gepatenteerde Fresh Food profiel, zodat plakkerige producten optimaal verwerkt kunnen worden. De amplitude van de doseergootjes is aanzienlijk verhoogd, zodat moeilijke producten beter getransporteerd kunnen worden.

De twee camera’s en 3D software van het gepatenteerde Argus 3D-camerasysteem maken een voortdurende diagnose van de productstroom boven op de Multipond. Eventuele productophopingen of 'gaten' in de belegging op de Multipond worden vroeg herkend. Op basis hiervan corrigeert de software automatisch de productstromen. Hal 1, stand B108.

 

Linx CSL serie
Linx CSL-serie

De nieuwste range lasers in het assortiment van Mundi Technology is de Linx CSL-serie. Leverbaar in een 10, 30 en 60 watt uitvoering en met een grote verscheidenheid aan configuraties. Voordelen van deze serie zijn volgens de leverancier de eenvoudigere installatie door het slimmer ontwerp, de hogere codeersnelheid en het grotere codeerveld. Bovendien is het LinxVision-besturingssysteem verbeterd. Hal 1, stand B103.

 

Bizerba Industrie 4.0
Industrie 4.0: slimme oplossingen

Productie verandert in een ‘smart factory’: machines en producten zijn digitaal gekoppeld en communiceren met elkaar. In de cloud worden installaties virtueel afgebeeld en met digitale systemen verbonden. De productie kan via een smartphone of tablet worden bestuurd. Bizerba is actief bezig met Industrie 4.0 en presenteert slimme oplossingen. ‘Geef vorm aan uw eigen digitale weg naar succes. Van de slim in een netwerk opgenomen productieketen tot en met innovatieve diensten en businessmodellen’, adviseert Bizerba. Hal 2, stand C212.

 

 

Heat and Control CEIA
Detectie verticaal georiënteerde producten

Heat and Control vertegenwoordigt in Nederland CEIA, dat is gespecialiseerd in metaaldetectoren en quality control equipment. Heat and Control presenteert een standaard oplossing van CEIA voor de groeiende vraag naar oplossingen voor verticaal georiënteerde producten. Het systeem THS/FBV en THS/FBBV heeft een geïntegreerd uitwerpmechanisme met als optie een mesband met uiterst dunne rollers (13 mm) en is daardoor eenvoudig op verschillende plekken in een bestaande of nieuwe lijn in te passen. Toepassing van deze mesbandrollers vereenvoudigt moeilijke transities van kleine producten tussen verschillende banden.

Het systeem bestaat uit een verticaal geplaatste CEIA metaaldetector, een PU bandsysteem, (optionele) mesbandrollen aan ingangs- en uitgangszijde, bandbediening, een uitwerpsysteem (Airblast of Pusher) met overkapping en opvangbak en een hygiënisch frame. Hal 1, stand, A204.

 

 

Zodiac Hawk controleert eigen print

Automator demonstreert de Zodiac Hawk, volgens het bedrijf de eerste TTO-printer die zijn eigen print controleert. De Zodiac Hawk beschikt over alle eigenschappen van de bestaande Zodiac HS thermal transfer printer maar heeft diverse extra’s zoals een eigen printcontrolefunctie en print zonder perslucht. De printer is bovendien sneller dan voorheen en heeft meer uptime door verhoogd gebruiksgemak. Hal 1, stand B103A.

 

 

LETS Double-action hygienesluis
Double-action hygiënesluis

LETS presenteert een double-action hygiënesluis. Die werd ontwikkeld naar aanleiding van vragen uit de markt. Het tourniquet is aan twee kanten vergrendeld. Normaal worden schoeisel en handen alleen bij toegang tot de productie gedesinfecteerd, waarna het draaikruis toegang geeft.

Bij deze uitvoering is afname van zeep op de handen bij terugloop ook verplicht. Dat voorkomt dat medewerkers met vervuilde handen aan deurklinken en trapleuningen zitten of met vuile vingers de lunch in de kantine nuttigen. De hygiënesluizen zijn bovendien gepatenteerd op bacteriologische vervuiling van het toevoernet. Hal 1, stand E100.

 

 

‘Minder folie verkopen’

“We willen minder folie verkopen”, grapt Bert Verheij, eigenaar van Global Flexibles. Het bedrijf wil op de Empack de aandacht vestigen op het verminderen van de foliedikte. “Er is veel discussie over plastic afval en als leverancier van flexibele verpakkingen hebben we de plicht te besparen op foliedikte, zodat er minder plastic wordt verwerkt.”

Het bedrijf presenteert bovendien bijzondere oplossingen voor het hersluiten van flexibele verpakkingen. Hal 1, stand D118.

 

 

Linx 10 De Koningh Coding-Labeling
Linx 10 compacte inkjet printer

De Koningh Coding & Labeling, dat dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert, introduceert de compacte en volledig draagbare continue inkjet printer Linx 10. ‘Ideaal voor kleinere bedrijven in de vleesindustrie die starten met coderen of die vaak moeten wisselen van producten op de lijn’, stelt het bedrijf.
Voor de vleessector ligt de focus bij De Koningh Coding & Labeling op inkjet, foliecoderen, labelen en weeg-prijs-etiketteren. Hal 1, stand E107.

 

 

Automatische wrap-around sleever

Dijkstra Vereenigde toont op de Empack een verpakkingslijn waarbij trays voorzien worden van een sleeve met een automatische wrap-around sleever van T. Freemantle. Een robot pakt de tray op en plaatst deze in de invoer van de Fuji flowpacker.

Een andere noviteit van Dijkstra Vereenigde is de allernieuwste Fuji Alpha 8 flowwrapper. Deze high speed boxmotion maakt lekvrije verpakkingen met een snelheid van meer dan 400 verpakkingen per minuut. Hal 2, stand C200.

 

 

pick enb place unit CPS
Nieuwe pick en place unit CPS

CPS Case Packing System presenteert op de Empack de nieuwe CLP. Deze pick en place unit plaatst op hoge snelheid MAP-trays, flowpacks en semiflexibele zakjes horizontaal in dozen, kartonnen trays en kratten.

De CLP kan worden uitgevoerd met barcodelezers en slimme systemen om de voedselveiligheid en de traceerbaarheid te garanderen. De unit kan stand alone of in-line geïntegreerd worden. De data kunnen naar een bovenliggend software-systeem gekopieerd worden zodat van afstand controle en overzicht gehouden kan worden. Hal 1, stand F108.

 

 

Ontwikkelen nieuwbouw

Bouwbedrijf Aan de Stegge is actief in het integraal engineeren en ontwikkelen van nieuwbouw van bedrijfshuisvesting. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt in de voedingssector. Zo werd onder meer gebouwd voor Ameco in Apeldoorn, Hems Fortuna in Oss, Hutten Traditional Beef in Heeten en Sleegers Technique in Nieuwkuijk. Op dit moment bouwt Aan de Stegge aan de nieuwe huisvesting voor Koninklijke Euroma in Zwolle en Postuma AGF in IJsselmuiden. Hal 2, stand D207.

 

 

 

schut systems dozensluitmachine
Dozensluitmachine voor retailverpakkingen

Schut Systems introduceert de nieuwe ergonomische en hygiënische dozensluitmachine C113 voor consumentenverpakkingen. De fabrikant heeft veel aandacht besteed aan schoonmaak-, bedienings- en onderhoudsgemak. Zo zijn de frequentieregelingen voor de aandrijving en de elektra boven in de machine geplaatst.

Ook aan de doorvoer van de dozen is veel aandacht besteed. Tijdens het sluiten van de dozen met behulp van hotmelt, zorgen de bewegende aandrukrolletjes voor een constante druk op de gelijmde klep voor optimale hechting. De dekselcorrectie-unit waarborgt dat de dozen volledig haaks gesloten worden. Hal 1, stand E121.