Lijn voor slicen en verpakken vleeswaren

Multivac presenteert op de Anuga Foodtec onder meer een lijn voor het automatisch snijden en verpakken van vleeswaren. De productielijn wordt volgens Multivac gekenmerkt door de kleine footprint vergeleken met conventionele slicers.

Multivac heeft na de overname van de slicing-divisie van VC999 in december 2017 de productrange uitgebreid, onder het motto ‘Better Processing’. Het bedrijf kan complete productielijnen leveren voor slicen en verpakken. Zo’n productielijn van Multivac bestaat uit een SL 800 slicer, een R 245 thermoforming verpakkingsmachine, een horizontaal laadsysteem en een compacte L 330 transportbandetiketteerder. Een H 130 handling module laadt de verpakkingen in dozen.

SL 800

De SL 800 slicer kan tot 800 slices per minuut snijden. Het door een servomotor aangedreven in hoogte verstelbare portioneringssysteem maakt de productie van stapels tot 80 mm hoog mogelijk, evenals stapels van elkaar gedeeltelijk overlappende plakjes en grote bulkverpakkingen.

R 245 thermoforming verpakkingsmachine

De R 245 thermoforming verpakkingsmachine is volgens de fabrikant zeer efficiënt in het gebruik van verpakkingsmateriaal en energie en heeft een kleine footprint. Multivac roemt de flexibiliteit van de machine. Er kan een grote diversiteit aan verpakkingsformaten worden gebruikt met korte omsteltijden.

De Anuga FoodTec wordt gehouden van 20 tot en met 23 maart 2018 in Keulen. Multivac staat in hal 9.1, stand A020.