Copray

Na een carrière van 33 jaar gaat Dirk Kloosterboer (63) met ingang van 1 oktober met pensioen. Na deze datum blijft hij actief als non-executive lid van het bestuur van Darling Ingredients Inc.

Vanaf 1 oktober worden de activiteiten Ecoson, Rendac, Sonac, CTH en BestHides ondergebracht in een nieuwe Darling Ingredients International Business Unit: ‘Rendering and Specialties’. Deze komt onder de verantwoordelijkheid van Jan van der Velden. Jos Vervoort blijft verantwoordelijk voor de Business Unit Rousselot.

De kernactiviteit van Darling Ingredients ligt in de innovatieve en duurzame verwerking van specifieke organische reststromen en dierlijke bijproducten met het doel om hieraan toegevoegde waarde te geven. De eindproducten worden ingezet als natuurlijke ingrediënten voor zeer uiteenlopende doeleinden, zoals farmaceutische producten, food, petfood, feed, technische toepassingen, meststoffen en bio-energie. Darling Ingredients International is gevestigd in Son (Noord-Brabant) en is op de markt bekend onder sterke merknamen als Ecoson, Rendac, Sonac, Rousselot, CTH en BestHides.