Copray

Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat in Veenendaal heeft het merk Evita's Choice opgezet. Evita's Choice is graangevoerd rundvlees uit Argentinië.

Argentinië behoort tot de top-3 van rundvleesexporteurs, stelt Jan Zandbergen. "Goed, smaakvol rundvlees zit verbonden aan de identiteit van Argentinië. Niet voor niets vindt men overal ter wereld Argentijnse steakhouses. Onder de naam Evita’s Choice biedt Jan Zandbergen B.V. hoge kwaliteit graangevoerd Argentijns rund aan. Met deze verwijzing naar de charismatische Eva Perón combineert Jan Zandbergen met het merk Evita’s Choice twee Argentijnse symbolen."

Evita’s Choice levert vlees van de rassen Hereford en Angus en hun kruislingen met het Brahman ras. Volgens het bedrijf zijn in deze 'Braford' en 'Brangus' runderen de succesvolle eigenschappen van de ouderrassen verenigt. "Resulterend in een rund dat in veel klimaten goed kan gedijen, een goede weerstand heeft en een uitstekende kwaliteit rundvlees produceert."

Graan

De runderen leven op de uitgestrekte pampa’s. In het eindstadium gaan de runderen naar speciale weids opgezette feedlots. Voor een periode van minimaal 100 dagen krijgen ze hier een speciaal voedingspatroon met graan als hoofdbestanddeel, wat leidt tot extra smaak.

Rundvleesconcepten

Jan Zandbergen bracht eerder concepten met graangevoerd rundvlees uit Australië (1788), Uruguay (Charrua) en USA (Family’s Beef) op de Europese markt.