Copray

Vivera heeft een plantaardige 'biefstuk' ontwikkeld. Het product wordt is vanaf 21 mei 2018 te koop bij de Britse supermarktketen Tesco. Vanaf juni is de plantaardige biefstuk ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar.

Vivera in Holten stelt het eerste bedrijf ter wereld te zijn dat een 100 procent plantaardige 'biefstuk' in productie neemt. Het bedrijf verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te produceren.

Na de introductie in uim 400 supermarkten van Tesco volgen in juni diverse grote supermarktketens in Nederland. Vanaf de tweede helft van 2018 zal het product ook in andere landen in Europa verkrijgbaar zijn, als eerste in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Producent Vivera mikt dan ook op zowel vegetariërs als veganisten en flexitariërs. "De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk en wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet. Het is van groot belang dat we minder vlees eten, zowel voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en voor onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren" zegt Gert Jan Gombert van Vivera.

PLMA-beurs

Vivera presenteert de plantaardige 'biefstuk' op 29 en 30 mei 2018 op de PLMA-beurs in RAI Amsterdam.