Copray

Marel heeft de Frank-A-Matic LK 400 Linker ontwikkeld, een verbeterde variant van de bestaande Frank-A-Matic voor de productie van worsten in een casing van collageen of cellulose.

Marel presenteerde de machine op de Anuga FoodTec. De Frank-A-Matic LK 400 Linker heeft een vernieuwde doseerpomp, linkeenheid, hopper en vulsysteem. Daardoor ontstaat volgens de machinefabrikant een consistenter product, met een betere controle over lengte en gewicht. De doorontwikkelde machine wordt in juli van dit jaar op de markt gebracht.

De afregeling is gemakkelijker geworden. Eerst was daar een techneut voor nodig, nu kan de operator dat zelf doen met behulp van een draaiwiel bovenop de machine. Volgens Marel is er bovendien een hogere doorvoer bij lagere operating-kosten.  

Belt van kunststof

De machine heeft een belt van kunststof. Eerder hadden de machines metalen schakels waar sneller vuil aan hecht. “Bovendien gaat de belt niet stretchen. De worst die je vandaag produceert is even lang als de worst die je over drie maanden maakt”, verklaart product specialist Emile Burgers.

Marel heeft bovendien alle randen aflopend gemaakt, zodat het vuil er minder gemakkelijk aan kan hechten. De verschillende onderdelen zijn volgens hem toegankelijk om ze goed schoon te kunnen maken.