Copray

Stäubli introduceert de nieuwe TS2 SCARA serie. De robots worden gepresenteerd tijdens de beurs Automatica, van 19 tot en met 22 juni in München.

De nieuw ontworpen robots beschikken over de JCS drive technology van Stäubli die volgens het bedrijf  ultrakorte cycli mogelijk maakt.

Stäubli stelt dat de nieuwe TS2 SCARA serie hygiënisch ontworpen is. Er zitten aan de buitenant geen kabels en de robots bevatten geen onregelmatig gevormde onderdelen of delen die kunnen losraken. De behuizing is volledig gesloten en de schacht kan worden voorzien van een cover en met speciale schroeven worden vastgemaakt.

De nieuwer serie bestaat uit vier robots: de TS2-40, TS2-60, TS2-80 en de TS2-100. Met de vierassige TS2-100 heeft  Stäubli volgens eigen zeggen het werkbereik uitgebreid van 400 tot 800 millimeter in de voorgaande serie naar 1.000 millimeter.

Grijpers

De robots kunnen worden voorzien van een systeem dat de grijpers automatisch vervangt en zo de uptime vergroot. De grijpers kunnen volgens Stäubli ook handmatig binnen enkele seconden worden vervangen met behulp van een bajonetsluiting.