Copray

Zwager Techniek is op de Anuga FoodTec vertegenwoordigd op de stands van de leveranciers, waaronder Mondini. Dat bedrijf presenteert dit jaar een uniek systeem van verpakken met Slicefresh en Slicefresh Reclosable. Deze innovatie is ontwikkeld voor onder meer gesneden vlees, vis en kaas.

Slicefresh reduceert tot 75 procent plastic verpakkingsmateriaal om het product. De top MAP-folie houdt het product op de plek, zonder druk uit te oefenen op het product, op een kartonnen productdrager. Die is reeds bekend onder de naam Slimfresh.

De verpakking is volledig recyclebaar doordat het barrière laminaat van het karton gescheiden kan worden. De verpakking is volgens de producent uitermate geschikt voor een aantrekkelijke productpresentatie door de diverse bedrukkingsmogelijkheden en de verticale presentatie in het schap met een eurolock.

Deze verpakkingsmethode zal gedemonstreerd worden in combinatie met een standaard MAP-verpakking op éénzelfde verpakkingslijn. De machines in de lijn bestaan uit een Platformer voor het maken van MAP-trays vanaf de folierol in combinatie met de Trave 1200 Traysealer.

De innovatie is te zien op stand C60/D61 van G. Mondini in Hall 9.1.