×

Programma voor toepassing voedingsveiligheidscultuur

Woensdag 14 juli 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Het programma Quality Workflow®, dat staat voor het implementeren van de voedselveiligheidscultuur binnen organisaties in de vleessector en overige voedingsmiddelenindustrie, is afgerond. Na een periode van maanden schrijven, uitdenken en testen, is het zelfs al succesvol operationeel in diverse bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. “Wij kunnen garanderen dat we mensen uit alle lagen van een bedrijf in beweging krijgen voor voedselveiligheid”, vertelt Daniël Zwiers van Fresh Quality Support, het bedrijf achter Quality Workflow.

Zwiers en José Meesters-Zwiers hebben in september 2020 hun krachten en capaciteiten bijeen gebracht. Hun samenwerking is bijzonder te noemen, want Zwiers’ achtergrond ligt in de kwaliteitszorg en die van Meesters-Zwiers op het gebied van coaching, met specialisatie transformatiecoach. De uiteindelijke introductie van Quality Workflow® in de voedingsmiddelenbranche maakt hen trots. “Onze unieke combinatie in achtergrond kom je niet vaak tegen, maar zorgt ervoor dat wij kunnen garanderen dat wij mensen uit alle lagen van een bedrijf in beweging krijgen voor voedselveiligheid”, verzekert Zwiers.
 
Hoe werkt het?
Dagelijks ontzorgen Zwiers en Meesters-Zwiers hun klanten uit de vlees-, vis- en vegansector van de voedingsmiddelenindustrie. Ze vinden hierbij ‘het-in-beweging-zetten van mensen’ het belangrijkste. Want juist dat zorgt voor een succesvolle implementatie van de voedselveiligheidscultuur in alle lagen van een bedrijf. “Het programma Quality Workflow® geeft structuur en daardoor houvast aan alle betrokken medewerkers, over hoe de voedselveiligheidscultuur wordt geïmplementeerd. De focus ligt hierbij op de cyclus van het continu verbeteren”, geeft het tweetal aan. “Neem gerust contact op met Fresh Quality Support voor meer informatie over Quality Workflow®. We hebben tevens een nieuwe website gelanceerd, waarop middels een informatieve animatievideo uitleg wordt gegeven aan dit nieuwe programma voor voedselveiligheidscultuur.”