×

Nieuws

De vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten neemt steeds verder toe. Royal Koopmans gaat samen met het Carbohydrate Competence Centre (CCC) onderzoeken op welke manier …

Wereldwijd produceren we 400 miljoen ton plastic, waarvan meer dan de helft bestaat uit verpakkingen. Tot 2018 is 86 miljoen ton van dit plastic in onze oceanen beland, waar het veel schade aanricht. …

De Brexit komt snel dichterbij. Reden voor Gert-Jan Oplaat van Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) om zijn zorgen te delen over de export naar het Verenigd Koninkrijk …

Kippenslachterij GPS is failliet verklaard. Curator Frans van Oss hoopt dat het bedrijf uit Nunspeet, waar 300 medewerkers werkzaam zijn, een doorstart kan maken. De coronacrisis is volgens GPS de …

Per 1 oktober 2020 is het nieuwe ketenconcept Varken op z’n Best van start gegaan. Van Loon Group nam het initiatief voor dit innovatieve ketenconcept om de kwaliteit van het varkensvlees te …

Bord Bia, de Irish Food Board, heeft een nationaal kwaliteitslabel voor grasgevoerd Iers rundvlees geïntroduceerd. Deze zogeheten Grass Fed Standard biedt consumenten betrouwbare informatie over …

Naast de traditionele focus op vlees en vleesverwerkende technologie, zal IFFA zich vanaf de volgende beurseditie in 2022 openstellen voor alternatieve eiwitten. Met de nieuwe ondertitel ‘ …

Mettler-Toledo Product Inspection heeft aangekondigd niet deel te gaan nemen aan de internationale vakbeurs Interpack, die voor nu nog op het programma staat van 25 februari tot 3 maart 2021. "We …

Reijer Evers en Gerwin Hazeleger van VSS MEAT begonnen bijna 23 jaar geleden als dorpsslager in Elspeet (Vijf Sterren Slagerij) en zijn inmiddels uitgegroeid tot vleesgroothandel annex leverancier en …

Marel, producent van systemen en services voor de vlees- en voedselverwerkende industrie, heeft via het Rode Kruis één miljoen euro gedoneerd voor voedselsteun en structurele bijdragen …