×

News

Vion, de grootste vleesverwerker van Nederland, presenteert deze week op de Anuga-beurs in Keulen een nieuw merk voor plantaardig vlees. Volgens ProVeg Nederland is de introductie van Vion een …

Begin oktober is in Helmond (Brainport) het field lab Smart Food Processing geopend. Het field lab is specifiek gericht op vlees-, vis- en andere voedselverwerkende bedrijven en heeft als doel …

Voor stichting Dream4Kids organiseert Industrial Auctions een online veiling, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt voor de kinderen waar de stichting zich sterk voor maakt. Dream4Kids laat de …

Op donderdag 14 november wordt het jaarlijkse seminar van Meattech Technologisch Platform gehouden in Doorwerth. Na de thema’s plantaardige eiwitten en vleeseiwitten kiest Meattech ditmaal voor …

Zo’n 10.000 boeren komen vandaag bij elkaar in Den Haag. Zij protesteren onder andere tegen het stikstofbesluit en het advies om de veestapel in Nederland in te krimpen. FNV Voedingsindustrie …

Backsaver produceert standaard roestvaststalen heffers en kantelaars voor de voedingsmiddelenindustrie. De machine doet waar het vrij vertaald voor staat: het sparen van de rug. “Door onze …

Noble Premium Bison, gevestigd in Calgary, Canada, breidt uit in Europa. Noble distribueert sinds 2016 via haar Europese vestiging in Nederland bizonvlees van topkwaliteit aan kritische klanten in de …

Het onderzoek naar de misstanden in de kleine- en middelgrote slachthuizen in Noord-Nederland dat Minister Carola Schouten (LNV) heeft ingesteld, geeft een indringend beeld en laat de ernst van de …

PLUS kiest voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en –vleeswaren. De unieke ketensamenwerking met 14 Nederlandse varkenshouders zorgt voor transparantie en biedt nieuwe …

Op de keper beschouwd is het een gotspe dat de discussie over genetische modificatie (GMO) overboord gegooid worden wanneer de Impossible Burger gegeten wordt. Hoe is het anders te verklaren dat juist …