×

ULMA Packaging neemt deel aan S.P.A.I.N.-project

Maandag 20 april 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Tijdens de coronacrisis wil ULMA Packaging zijn steentje bijdragen door oplossingen te bieden voor de gezondheidszorg door deel te nemen aan het  S.P.A.I.N. project (Sistema Presurizado Antiséptico Industrial y Neutro oftewel: Neutraal industrieel en antiseptisch systeem onder druk).
 
Dit is een samenwerkingsplatform dat in de Asturië regio is opgericht als gevolg van het initiatief van dr. David Hevia Sánchez. De professor aan de Universiteit van Oviedo was, vanwege de extreem grote vraag op dit moment, op zoek naar alternatieve productiemethodes voor mondkapjes ten behoeve van de gezondheidszorg in Spanje.
 
Verschillende bedrijven, waaronder ULMA Packaging, hebben zich ingezet voor dit project. Met gebruik van hun kennis, technische en personele middelen bieden ze een oplossing voor de industrialisatie van dit initiatief. Dit project zet zich ook in voor duurzaamheid door sanitaire mondkapjes te hergebruiken. Nadat ze verschillende ontsmettings- en sterilisatieprocessen hebben ondergaan zijn ze weer geschikt om te gebruiken in de gezondheidszorg.
 
Hermetisch verpakken van mondkapjes
ULMA Packaging neemt deel aan het project door een FM 205 Flow Pack verpakkingsmachine te leveren die is aangepast voor het hermetisch verpakken van mondkapjes. Dit is een zeer flexibele machine die kan worden gebruikt voor tal van toepassingen en in recordtijd werd aangepast en verzonden naar Asturië. Hier zal de machine worden gebruikt voor het verpakken van mondkapjes. In dit verpakkingsproces wordt een speciaal ontworpen folie gebruikt om de sterilisatieprocessen te ondersteunen. Wanneer het product is verpakt in verpakkingen van 25 mondkapjes, ondergaan ze het uiteindelijke sterilisatieproces in een autoclaaf voordat ze uiteindelijk in gebruik worden genomen.
 
Hier leest u nog meer over dit bijzondere project!