×

Meat Café: 'De rol van vlees in een gezond en duurzaam dieet'

Donderdag 24 oktober 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) houdt op woensdag 13 november in Den Haag weer een Meat Café. Thema is ditmaal 'De rol van vlees in een gezond en duurzaam dieet'. De bijeenkomst, met een aantal interessante gastsprekers, bestaat uit een reeks presentaties en een zogeheten Lagerhuisdebat.

"Het Meat Café wil een open debat voeren, waarin iedereen kan meepraten. Daarom is een uiteenlopend gezelschap van politici, ambtenaren, maatschappelijke organisaties, voedselproducenten, boerenorganisaties, retailers, wetenschappers en foodbloggers uitgenodigd", laat COV-voorzitter Jos Goebbels (foto) in de uitnodiging weten.

Presentaties en debat
Er zijn presentaties van prof. dr. Stephan Bakker (UMC Groningen) over de voedingswaarde van vlees, Roline Broekema (Blonk Consultants) over de milieuvoetafdruk van vlees en andere eiwitbronnen, dr. Hilje van der Horst (Wageningen UR) over de beweegredenen van consumenten bij het eten van vlees en Martijn Bouwknegt (Vion Food Group) over de balans tussen gezondheid en duurzaamheid in de samenwerking met marktpartijen.
Het tweede deel van Meat Café bestaat uit een Lagerhuisdebat, dat wordt geleid door Gijs Weenink en waarin bezoekers op basis van prikkelende stellingen hun positie kunnen bepalen en mogelijk toelichten.

Het Meat Café is woensdag 13 november vanaf 16.00 uur in Dudok in Den Haag. Meer informatie via COV.nl