×

Veehoudster Petra Baltussen uit Landhorst blijkt 'filmhit' 

Monday September 09, 2019
Back to overview
Share this article

Veehoudster Petra Baltussen uit Landhorst is een heuse hit op YouTube en Facebook geworden. Haar filmpje over het ochtendritueel op De Velderhoeve werd bijna 15.000 keer bekeken.

De film maakt deel uit van 'Land van Cuijk Boert Bewust', dat een eerlijker en positiever beeld moet laten zien van de agrarische sector. Willy en Petra Baltussen uit Landhorst zijn één van de twintig bedrijven die inmiddels meedoen aan dit project. "Toen Willy en ik eind vorig jaar hoorden van het initiatief, waren we direct enthousiast. Meer en beter communiceren met burgers en laten zien wat je doet is heel belangrijk", zegt Petra. Willy is lid van het kernteam van Land van Cuijk Boert Bewust. Willy: "Toen (in april) bij ons het bord onthuld werd en de koeien voor de eerste keer naar buiten gingen merkte ik ook weer dat veel mensen niet snappen wat op een boerderij gebeurt. We vinden het belangrijk om te laten zien wat we doen zodat mensen zelf een mening kunnen vormen en niet afgaan op het beeld dat een aantal groeperingen verspreiden."
Petra is heel erg blij dat ze iets positiefs heeft laten zien over de boerderij, het buitenleven en dierenwelzijn. "Een positieve tegenhanger voor al het negatieve wat in de media terecht komt."