Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie
Maandag 08 februari 2021
HAS Hogeschool, Den Bosch
+
Je hebt een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector. Het ontbreekt je niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. In deze cursus maak je o.a. kennis met de houdbaarheid van voedingsmiddelen, de samenstelling van voedingsmiddelen en de gevolgen van langdurige opslag van levensmiddelen. De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten.
Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.
De cursus bestaat uit 8 cursusavonden.
Kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk om de voedselveiligheid en kwaliteit van ons voedsel te garanderen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de kwaliteit meten én verbeteren? De onderwerpen in de cursus zijn o.a. kwaliteit, hygiëne, reiniging, wetgeving en opzet kwaliteitszorgsysteem. Leer het in de cursus Kwaliteit in Bedrijf!
De cursus bestaat uit 8 cursusavonden
Hoe positioneert een bedrijf zich sterk in de markt en wat is daarbij het belang van een heldere missie en een visie? Hoe vertalen die zich door in de marktstrategie en wat betekent dit voor het productaanbod? De cursus Food & Business Marketing is meer dan een stoomcursus marketing voor foodprofessionals. Het programma is o.a. introductie marketing en marktbewerking, interne en externe bedrijfsanalyse , consumentengedrag, marketingstrategie en opbouw portfolio. Deze onderwerpen met voorbeelden uit de foodbranche.
De cursus bestaat uit 6 cursusavonden.
De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijg je theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. In deze workshop komen o.a. de onderwerpen functies van zout en suiker, gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product en vervangers van zout en suiker aan bod.
De workshop is één dag.