×

Agenda

17
nov

Cursus Levensmiddelenchemie

Dinsdag 17 november 2020
HAS Hogeschool, Den Bosch
+
Cursus Levensmiddelenchemie
Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? In deze cursus maak je kennis met biomoleculen en organische verbindingen en leer je de beginselen van de organische chemie. In deze cursus  maak je kennis met de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen. De cursus bestaat uit 7 cursusavonden.

Info: https://bit.ly/32s6QFZ
08
feb

Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

Maandag 08 februari 2021
HAS Hogeschool, Den Bosch
+
Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie
Je hebt een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector. Het ontbreekt je niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. In deze cursus maak je o.a. kennis met de houdbaarheid van voedingsmiddelen, de samenstelling van voedingsmiddelen en de gevolgen van langdurige opslag van levensmiddelen. De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten.

Info: https://bit.ly/2Gfyi1j
25
feb

Interpack

donderdag 25 februari - Woensdag 03 maart 2021
Messe Düsseldorf (D)
+
04
mrt

Workshop Zout- en Suikerverlaging

Donderdag 04 maart 2021
HAS Hogeschool, Den Bosch
+
Workshop Zout- en Suikerverlaging
De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijg je theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. In deze workshop komen o.a. de onderwerpen functies van zout en suiker, gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product en vervangers van zout en suiker aan bod.
De workshop is één dag.

Info: https://bit.ly/2FBabJK
 
23
mrt

Anuga FoodTec

dinsdag 23 maart - Vrijdag 26 maart 2021
Köln Messe (D)
+