Vion scherpt protocol aan na coronabesmettingen
Tuesday June 02, 2020
Vion introduceert een nalevingsprotocol voor de gehele organisatie met extra maatregelen voor die specifieke delen van het bedrijf. Het protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. Vion zal dit nalevingsprotocol ook in haar overige productielocaties introduceren. De GGD monitort de gemaakte afspraken. Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group, legt uit: “De uitkomsten van het onderzoek van de GGD zijn helder voor ons en daar handelen we direct op. De uitgebreide desinfectie vindt dagelijks plaats. We informeren onze medewerkers zo goed mogelijk over de gerichte maatregelen. Onze corona-toezichthouders zullen onze medewerkers in de productielocatie helpen en aanspreken op de naleving van de aangescherpte corona-protocollen. Deze verdere aanscherping van de maatregelen treffen wij in Boxtel en voeren we ook door in onze andere vestigingen. Wij doen dit allemaal ter bescherming van onze medewerkers en van hun omgeving. Onze medewerkers zijn trots op ons bedrijf en willen gewoon hun werk kunnen doen in een veilige, schone en voldoende ruime werkomgeving.”
Beperken impact voor partners in de keten
Met de invoering van het aangepaste nalevingsprotocol is de verwachting dat de productielocatie in Boxtel dinsdag en de komende dagen minder varkens zal slachten. Vion tracht de gevolgen voor haar leveranciers tot een minimum te beperken. Evenals voor het uitleveren van de vleesproductie naar onze klanten. Vion is waar nodig in contact met de varkenshouders die Boxtel beleveren en met de klanten waaraan Vion uitlevert.