×

RBK Group toont hoe foodbedrijven grip krijgen op productie en kosten

Friday April 25, 2025
Back to overview
Share this article
Tijdens IFFA 2025 in Frankfurt laat RBK Group zien hoe foodbedrijven realtime grip krijgen op hun productie en tegelijkertijd hun operationele kosten flink kunnen reduceren. Het bedrijf uit Deventer presenteert er oplossingen voor zowel digitale productiesturing als duurzaam gebouwontwerp – gericht op de dagelijkse praktijk van slachterijen en andere vleesverwerkers. Vaktijdschrift Meat&Co sprak met Peter Harmens en Theo Vliek van RBK Group over de oplossingen die het bedrijf uit Deventer wereldwijd aandraagt. “Met meer dan 45 jaar aan kennis van de foodindustrie en ervaring op de productievloer begrijpen wij precies wat vleesverwerkers en andere foodbedrijven nodig hebben.”

RBK Group heeft meerdere expertises in huis die elk in een unieke oplossing voorzien. Enerzijds is er Food Automation dat zich richt op auto matisering en optimalisatie van productieprocessen met behulp van FOBIS® en FOPRO® software. Anderzijds is er Food Projects, het architecten- en ingenieursbureau dat ervaring in duurzaam bouwen en renoveren combineert met specialistische kennis over milieuwet- en regelgeving. De combinatie van deze expertises maakt RBK Group tot een opvallende speler in de markt. De twee onderdelen werken zelfstandig, maar vullen elkaar in de praktijk aan – een synergie die tijdens IFFA concreet zichtbaar wordt op stand G10 in hal 9.1.

“We hebben een mooie beursstand waar we onze oplossingen laten zien om zo duidelijk te maken dat we specialistische kennis en ervaring hebben en tegelijkertijd staan voor een integrale aanpak”, zegt Harmens. “We focussen ons daarbij op het bieden van volledige grip op de productie door realtime controle over het proces. Nog te vaak weten vleesverwerkers pas de volgende dag of soms zelfs pas een week later wat ze precies hebben gedraaid. Wij zetten ons er hard voor in dat ze on demand inzicht hebben in hun processen en waar gewenst realtime kunnen bijsturen. Op die manier helpen we ze om nog meer kwaliteit te leveren, nog (kosten)efficiënter te werken en nog winstgevender te produceren.”

Vliek vult aan: “Met Food Projects ontwerpen en realiseren wij duurzame gebouwen en productiefaciliteiten voor foodbedrijven. We hanteren daarbij een holistische aanpak waarin we zowel de productie als de logistiek meenemen, maar ook rekening houden met de benodigde koel- en elektrotechniek en bijbehorende procesbesturing. Door deze integrale werkwijze bieden we een totaaloplossing waarbij het ontwerp volledig in dienst staat van het proces. We hebben klanten op deze manier geholpen om te zorgen voor meer rust op de productievloer én tot wel 30-35 procent kostenbesparingen door hun fabriek slimmer in te richten. Hoe wij dat doen, laten we zien tijdens IFFA.”

Klik HIER voor het volledige verhaal over RBK Group in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Meat&Co.