×

Nieuwe signaalzuilen Rittal verbeteren zekerheid

Donderdag 03 juni 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De bedrijfstoestanden van machines en installaties moeten snel en duidelijk herkenbaar zijn. Signaalzuilen helpen om bijvoorbeeld direct op storingen te kunnen reageren. De nieuwe signaalzuilen van Rittal functioneren op betrouwbare wijze onder zware industriële omstandigheden en ze zijn onderhoudsvrij. Met beschermklasse IP 65 en de onderhoudsvrije LED-techniek zijn ze ook geschikt voor toepassing in stoffige en vochtige industriële omgevingen.
 
Het productassortiment van de Rittal-signaalzuilen bestaat uit een direct aan te sluiten en een modulair systeem. Bij het direct aan te sluiten systeem gaat het om complete LED-signaalzuilen die met de drie standaard signaalkleuren groen, geel en rood worden geleverd. Machine- en installatiebouwers kunnen de signaalzuilen direct installeren en snel in gebruik nemen. Het systeem is naar wens samen te stellen met diverse optische signalen, zoals continu oplichtend licht, knipperlicht of flitslicht. Daarbij is er keuze uit maximaal vijf kleuren. De optische signalen functioneren met moderne LED-techniek die met wel 100.000 bedrijfsuren praktisch onderhoudsvrij is en voor een lange levensduur zorgt.
 
Hoge beschermklasse
De voeding kan naar keuze met AC/DC 24 V of 230 V plaatsvinden. Daarnaast zorgen push-in-aansluitklemmen voor een eenvoudige aansluittechniek. Dankzij de hoge beschermklasse van IP 65 is de elektronica van het signaalzuilsysteem ook voorbereid voor toepassing in ruwe industriële omgevingen. Om de signaalzuilen aan de machine of installatie te bevestigen zijn er verschillende montage-elementen leverbaar. Deze zijn beschikbaar voor wand- of vloermontage en buismontage, maar met behulp van een adapter ook aan Rittal-draagarmsystemen te bevestigen. Ook is een acrylglazen coderingsbord verkrijgbaar waarop teksten voor de maximaal vijf verschillende signaallampen zijn aan te brengen.