×

Bellivo neemt Hulshof Protein Technologies over

Maandag 03 september 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Hulshof Protein Technologies in Lichtenvoorde is overgenomen door Bellivo NV (Sopraco groep). De proteïnefabriek HPT haalt proteïnen uit de onderhuiden van runderen. De producten blijven in de markt onder de huidige naam Collapro Bovine.
  
Collapro Bovine wordt in de voedingsindustrie gebruikt als natuurlijk bindmiddel, vetvervanger en om de textuur van voeding te verbeteren. HPT in Lichtenvoorde onttrekt eiwit op een innovatieve en laag-energetische manier uit dierenhuiden en behoudt zo de hoogwaardige eigenschappen. Collapro Bovine speelt hiermee in op de groeiende vraag van de voedingsindustrie naar hoogkwalitatieve, natuurlijke en duurzame ingrediënten.
 
'Dit biedt stabiliteit'
Martin Leusink, commercieel directeur bij HPT: “Ons bedrijf heeft prachtige producten waar wereldwijd vraag naar is. We hebben ambitie en zetten in op verder groei en innovatie. De overname maakt dat nu mogelijk en biedt stabiliteit aan onze onderneming.”
Bellivo NV verwerft 100% van de aandelen van HPT Lichtenvoorde. Deze overname past in de verticale koers die de groep vaart.