×

Nieuwe uitgave vaktijdschrift Meat&Co (bijna) op de deurmat

Maandag 09 juni 2025
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat&Co. Deze editie kent twee specials: Hygiëne & Voedselveiligheid én Plantbased, Hybrid & Vegan. De coverstory komt ditmaal voor rekening van Schmersal Nederland. Ook maakte de redactie namens Weber Food Technology een casestudy bij Aarnink Vleeswaren. Andere uitgebreide verhalen in deze editie gaan over Schouten Europe, IB Food-Machines, BOONS FIS, Ashworth Belts en Kröner-Stärke.

Duurzaamheid wordt bij Schouten Europe – Specialist in Plant-based Protein met hoofdletters geschreven. Niet alleen vanwege de innovatieve ‘groene’ producten die ontwikkeld worden bij het familiebedrijf, maar juist ook vanwege het karakter van de Brabantse fabrikant van vleesalternatieven. Meat&Co bracht een bezoek aan het bedrijf.
 
Demodagen IB Food-Machines
IB Food-Machines organiseerde onlangs een tweetal demodagen in het eigen Demo Center op Urk. “Een persoonlijke kennismaking met onze machines wordt door producenten zeer op prijs gesteld. Zo kunnen zij in alle rust de machines ervaren en zien welke oplossing het beste bij hun productieproces past.”
 
Reportage bij BOONS FIS
Hygiëne is een absolute prioriteit binnen de voedingsmiddelensector. BOONS FIS ondersteunt bedrijven hierin met innovatieve en betrouwbare reinigingssystemen. “We denken hierbij als partner actief mee met de klant. Vanuit onze hoofdzetel in Nazareth bouwen we aan efficiënte hygiëne-oplossingen."

Coverstory Schmersal Nederland
Van top tot teen, of beter gezegd van de drukknop of draaischakelaar tot de frontring voor aansluiting op het bedieningspaneel ontworpen voor hygiëne: Gebaseerd op dit principe heeft de Schmersal Groep een nieuwe - en uiteraard normconforme serie drukknoppen en signaaleenheden ontwikkeld.
 
Reportage Kröner-Stärke
Kröner-Stärke opende onlangs een nieuwe productiehal waar uitsluitend plantaardige texturaten worden geproduceerd voor vlees- en visvervangers. De basisgrondstof die hiervoor wordt ingezet is tarwegluten. Ook van andere eiwitten, bijvoorbeeld speltgluten, worden texturaten gemaakt.
 
Casestudy Weber bij Aarnink Vleeswaren
Aarnink Vleeswaren produceert dagelijks tussen bijna 700 verschillende artikelen. “Dankzij de machines van Weber zijn we in staat om veel verschillende producten te snijden zonder lange omsteltijden. Dat is een vereiste binnen onze productie”, stelt Bart Aarnink van Aarnink Vleeswaren.
 
Ashworth Belts innoveert met ‘heavy duty’
Ashworth Belts presenteerde tijdens IFFA de Small Radius Omni-Grid 360. Deze ‘heavy duty’ metalen band kan 400 pond, oftewel 200 kilogram product dragen. “Klein maar machtig met een bandspanning die voorheen nog niet bestond”, stelt Jonathan Lasecki, engineering director bij Ashworth.
 
Hybride: half om half, net even anders
In heel Europa eten mensen bewuster vlees, vooral jongeren. De sector speelt hierop in met plantaardige alternatieven, maar veel mensen willen toch niet volledig zonder vlees of vis. Voor hen zijn hybride producten interessant: een combinatie van dierlijke en plantaardige ingrediënten.