×

Webinar Proveg: hoe gezond zijn vleesvervangers?

Maandag 04 september 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Op woensdag 6 september presenteert Proveg een eigen onderzoek naar de voedingswaarde van vleesvervangers. "Hiervoor vergeleken wij 130 vleesvervangers uit Nederlandse supermarkten met vergelijkbare dierlijke vleesproducten én met de criteria van het Voedingscentrum. Wat blijkt? Vaak zijn vleesvervangers een gezondere keuze dan rood en bewerkt vlees."

Meer weten over dit onderzoek? Op dinsdag 5 september van 16.00 tot 17.00 uur presenteert dr. Martine van Haperen de belangrijkste conclusies en aanbevelingen in een webinar. Na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen. Ook zal Monique van der Meer, promovendus Marketing & Consumentengedrag aan de Wageningen Universiteit, een beeld schetsen van de rol van plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel in de eiwittransitie. Hoe kijken consumenten aan tegen plantaardige vervangers (zowel kant-en-klare vervangers als onbewerkte producten) ten opzichte van vlees en zuivel? Hoe kunnen supermarkten en producenten plantaardige vervangers het beste positioneren? Monique geeft een preview van een lopend pilot-experiment in samenwerking met Lidl waarbij vleesvervangers in het vleesschap gepresenteerd worden.

Aanmelden voor het webinar kan via: https://share-eu1.hsforms.com/1n8UnB-bNQcy50L8oL_gQsAf6u13