×

'Dankzij rookkast van Bastra een kwaliteitsslag gemaakt'

Donderdag 07 januari 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Brandt & Levie produceert hoogkwalitatieve worsten en vleeswaren. De verschillende producten van het Amsterdamse merk kennen een hoogwaardige receptuur met een culinaire kwinkslag en een eerlijke herkomst. Het heeft geleid tot een groeiende vraag die inmiddels is gekoppeld aan een veeleisend, bijna continu productieproces. Stilstand is dus geen optie en daarom doet Brandt & Levie een beroep op Visser Goes Food Equipment, dat onder meer een rookkast van Bastra heeft geleverd voor de worstenmakerij in Amsterdam. “We werken al twaalf jaar samen met Visser Goes en in die tijd heb ik ervaren dat de kasten van Bastra een zeer lage stortingsgevoeligheid hebben. Daarom werken we er zo graag mee”, stelt productiemanager Laurens Timmermans van Brandt & Levie.
 
“Toen Brandt & Levie zo’n tien jaar geleden ging uitbreiden, hebben we als eerste een vacuümvuller geleverd. Het contact is daarna gegroeid. Voor de verhuizing naar de huidige locatie hebben we vrijwel alle machines mogen leveren, met uitzondering van de koelapparatuur. Ook verzorg ik het onderhoud van alle machines die hier staan”, vertelt Jeroen Visser van Visser Goes Food Equipment, die anderhalf jaar geleden een nieuwe rookkast van Bastra heeft geleverd aan Brandt & Levie toen die worstmakerij behoefte had aan een grotere rookcapaciteit. “We hadden eerder al een reviseerde rookkast geleverd, maar gezien de wensen, eisen en capaciteit die nodig waren, heb ik ze direct geadviseerd een nieuwe rookkast te nemen.”
 
Het Duitse merk Bastra ontwikkelt en produceert droog- en rookkasten en kookketels, zowel groot als klein. “Het is een merk dat net wat kleinschaliger is dan de industriële merken en zodoende ook wat meer feeling heeft met het ambachtelijke gebeuren”, verduidelijkt Jeroen. “Dat past ook bij Brandt & Levie, dat verschillende hoogkwalitatieve vleesproducten maakt waarmee zij zich onderscheiden.”

Lees hier het volledige artikel in de laatste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co.