×

Hoegger X3 perst zelfs producten mét bot terwijl bot intact blijft

Woensdag 01 maart 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Bencarni heeft de vleesproductie geoptimaliseerd met behulp van een Hoegger X3 vormpers. Deze vormpers, afkomstig uit het machinepark van Provisur Technologies, werkt met een servogestuurde hydraulische aandrijving van de nieuwste technologie. Hierdoor kan de Italiaanse vleesproducent Bencarni vleesverpakkingen standaardiseren en dus producten met een bepaald vast gewicht leveren aan de foodretail. Een groot voordeel van dit systeem is het unieke vermogen om producten met bot te persen terwijl het bot intact blijft.
 
Bencarni is gespecialiseerd in rund- en varkensvleesproducten en verwerkt jaarlijks tussen zo’n 18.000 ton vlees. Naast een slacht- en uitsnijfaciliteit herbergt de fabriek ook portioneer- en trayverpakkingsfaciliteiten en een logistieke operatie die groothandels bedient. Het assortiment van Bencarni omvat klassieke snitten, zoals gesneden rund- en varkensvlees of karbonades, maar ook gehakt, hamburgers en delicatessen. Bencarni genereert een groot percentage van zijn omzet bij Italiaanse retailers, terwijl een deel van zijn producten bestemd is voor de export.
 
In goede handen bij Provisur
Klanten hebben steeds vaker behoefte aan vers vlees in trays met een bepaald streefgewicht.
Bencarni koos voor de Hoegger X3 vormpers uit het Provisur Technologies-portfolio. De hoogwaardige vormpersen zijn een perfect voorbeeld en staan ​​bekend om hun unieke driedimensionale, dynamische perstechnologie. Tegenwoordig vormt de Hoegger X3 100-vormpers in Bencarni-fabriek de vleesproducten. De grondstoffen worden in de processor geplaatst en voorzichtig gevormd volgens een vooraf bepaalde diameter. Vleesvezels blijven behouden en de structuur van het rauwe product verandert niet - een uniek proces dat de Hoegger-apparatuur kenmerkt. De zachte, gecontroleerde vorming van de producten garandeert gebruikers, zoals Bencarni, maximale opbrengsten tegen minimale bedrijfskosten.

Lees meer hierover in de volgende uitgave van vaktijdschrift Meat & Co, die 17 maart verschijnt.