×

Seminar 'Duurzame eiwitten: feiten en fabels'

Donderdag 08 oktober 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Meattech Technologisch Platform houdt op 12 november een seminar over duurzame eiwitten. Interessante gastsprekers als Andrew Beasley (3FBio), Fred Beekmans (Darling Ingredients), Theo Verleun (GOA-Ventures) en Tiny van Boekel (Wageningen UR) houden verschillende lezingen over duurzame eiwitten. 

Sinds de eeuwwisseling zijn we met z’n allen op zoek naar nieuwe eiwitbronnen voor de toekomst. Alles wat eiwit bevat wordt benut voor onze voeding. De afgelopen pakweg 10 jaar hebben we met Meattech aangegeven dat we de voorkeur geven aan een brede aanpak van het van het eiwitvraagstuk. Van insecten tot gekweekt vlees, we staan open voor alle alternatieven en uiteraard ook voor de plantaardige eiwitbronnen. Vooral de veganistische route als oplossing, krijgt de laatste paar jaar veel aandacht en aanhang. Aan deze explosie van behoefte aan plantaardige eiwitbronnen kleven een aantal vragen: 
  • Wat maakt een eiwitbron en eiwitproduct duurzaam?
  • Zijn we op de huidige plantaardige route wel duurzaam genoeg?
  • Zien we andere mogelijkheden over het hoofd, zoals eiwitproductie zonder landgebruik?
  • Hoe zit het met de duurzaamheid van eiwitten van dierlijke oorsprong?
  • En wat zijn de laatste ontwikkeling op gebied van eiwitten?
Aanmelden en informatie
Het seminar is donderdag 12 november. Aanmelden kan per e-mail naar info@meattech.nl. De kosten bedragen 130 euro (leden Meattech gratis). Het aantal plekken is vanwege de coronamaatregelen beperkt. Ook is het mogelijk dat het seminar wordt omgezet in een webinar of wordt verplaatst naar een latere datum.