×

Colzaco start eigen Technology Centre

Dinsdag 09 juli 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Coöperatie Colzaco pakt onderzoek en ontwikkeling van koolzaad in eigen beheer op en opent haar eigen Technology Centre, waar de focus op de volledige verwaarding van de gehele koolzaadplant ligt. Van teeltonderzoek tot verwerking en productoplossingen.
 
De doelstelling van Colzaco is het leveren van een essentiële bijdrage aan een sterke en duurzame landbouw. Het vergaren van meer eigen kennis via het Technology Centre is meer dan ooit relevant voor de leden van de coöperatie. “Als je heel veel kennis in eigen huis hebt, waarom zou je dan belangrijke nieuwe ontwikkelingen volledig overlaten aan markpartijen verderop in de keten?”, stelt de voorzitter van Colzaco, Erik Schieven.
 
In de markt is Colzaco in 2010 gestart met het spijsoliemerk Brassica en heeft daarmee een goed fundament gelegd voor haar gedachtegoed. Colzaco stelt zich voor de komende jaren ten doel dat koolzaad het beste rustgewas van Nederland wordt. In de komende periode wordt een aantal strategische marktpartijen en experts in food en non-food gekoppeld aan het Technology Centre.
 
Meer informatie:
Colzaco
info@colzaco.nl
www.colzaco.nl