×

Nieuwe uitgave vaktijdschrift Meat&Co (bijna) op de deurmat

Dinsdag 09 september 2025
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat&Co. Deze editie, die deels in het teken staat van slicing en industriële snijmachines, bevat een coverstory over IVS Industrial Vacuum Systems, dat bij Storteboom Food Group het vacuüm transport van de vele reststromen heeft gerealiseerd. Ook leest u in deze uitgave een reportage over Van Loon Group en casestudy's van CSB System, Fortress Technology en FAM Stumabo.

Om de buitenwereld deelgenoot te maken van de duurzaamheidsstappen die worden gezet, wil Van Loon Group vaker de deuren spreekwoordelijk openzetten. “De wereld verandert en wij dus ook. Wij willen transparanter zijn, omdat iedereen mag weten hoe duurzaam we zijn”, zegt CSO Roland van Loon.
 
Casestudy CSB System bij Luiten Food
Luiten Food - Thomas Foods Europa werkt met een flexibel ERP-systeem dat is toegesneden op de vleessector. “Luiten Food is sinds de implementatie van het CSB-System met meer dan 75% gegroeid. Zonder CSB was deze groei niet mogelijk geweest”, stelt Roald Heinsbroek, financieel directeur bij Luiten Food.
 
Huuskes vertrouwt op Fortress Technology
De keuze van Huuskes om al jaren samen te werken met Fortress Technology en Jansen Techniek is niet toevallig. In een sector waar efficiëntie en voedselveiligheid centraal staan, is het van cruciaal belang dat iedere schakel in het productieproces tot in detail gecontroleerd en geoptimaliseerd is.
 
Coverstory IVS Industrial Vacuum Systems
Storteboom Food Group vertrouwt voor het vacuüm transport van reststromen op de systemen van IVS Industrial Vacuum Systems. “Wij werken per definitie alleen met machinemerken die goede prestaties hebben geleverd. Dat sprak voor IVS toen wij een nieuw vacuümsysteem voor onze productie wilden.”
 
Het Packhuys breidt portfolio uit
Het Packhuys is een vertrouwde naam als leverancier van doseer-, weeg- en verpakkingsoplossingen voor de voedingsindustrie. Stuk voor stuk apparatuur die zijn waarde al heeft bewezen in de vlees- en ready meals-sector. Nu voegt Het Packhuys daar een productgroep aan toe: slicemachines van Finova.
 
Casestudy FAM Stumabo bij Huhtahyvät Oy
Voor hoogwaardige salami-slices rekent de Finse foodproducent Huhtahyvät Oy op FAM Stumabo, dat met de Flexifam 55 een oplossing op maat heeft geboden. “De textuur vroeg om een precieze aanpak en FAM Stumabo heeft daarin voorzien”, zegt Marko Försti, Development Manager bij Huhtahyvät.
 
Casestudy Qimarox bij United Petfood
United Petfood Nederland ALU B.V. heeft zijn vestiging in Hoogeveen uitgebreid met een extra productielijn. Onderdeel van deze productielijn is een Highrunner palletiseermachine van Qimarox. “Ze zijn meedenkend en hebben ons flexibele en pragmatische oplossingen geboden.”
 
Weber introduceert etiketteermachine
Weber Food Technology geeft zijn portfolio verbeterd om het labelproces beter en soepeler te laten integreren in Weber-oplossingen. Dit heeft geleid tot de introductie van cross-web etiketteermachine weLABEL. De functies "no-downtime" en "no product, no label" garanderen meer efficiëntie en zuinigheid.