×

REX biedt snijsysteem en worst-seperatie-snijmachine

Vrijdag 10 december 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Sismatec uit Almelo presenteert het REX snijsysteem en een worst-separatie-snijmachine voor maximale snijpresentaties, telkens op exact dezelfde positie. Het REX snijsysteem RSS 70 is zowel flexibel als universeel; het is geschikt als stand-alone apparaat, maar ook als variant in combinatie met het REX kalibreersysteem RKS 85. Het volautomatische proces na het draaien van de worst is daarbij uiterst efficiënt wat arbeid betreft, zodat de investering op korte termijn rendeert.

Drie sikkelmessen snijden de worsten nauwkeurig bij het twistgedeelte. Dit verhoogt het snijvermogen, dat door de REX-servoaandrijving wordt ondersteund tussen de clips of in het getwiste gedeelte. Of het nu om natuurlijke- of kunstmatige worstdarmen gaat, de RSS 70 is altijd succesvol dankzij zijn extreem hoge snijprestaties. 

Machinebehuizing
De gladde machinebehuizing, ontworpen volgens het typische REX-hygiënedesign en volledig vervaardigd uit roestvast staal, is gemakkelijk te reinigen. De standaard beschermkap garandeert een optimale bescherming van de besturingseenheden tijdens het reinigen. 
De grote touch-screen besturing is makkelijk te bedienen en zorgt voor een simpele programmering. De besturing kan ook worden gesynchroniseerd met de besturing van de vulmachine. Hierdoor wordt de bediening en bewaking van de totale installatie in het "in-line" proces vergemakkelijkt.

Toe- en afvoer
De toevoer- en afvoerbanden, die eenvoudig aan het kaliber van de worsten kunnen worden aangepast, zorgen voor een veilige geleiding van de worsten in de snijmachine, waardoor zelfs gebogen worsten gemakkelijk kunnen worden verwerkt.
Dankzij de nieuw ontwikkelde elektronische kaliberverstelling, die optioneel verkrijgbaar is, wordt de productwissel vereenvoudigd en een maximale proceszekerheid gegarandeerd.