×

IFFA 2019: traditie ontmoet hightech

Maandag 13 mei 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Een kennismaking met de toekomst. Op die wijze vat de organisatie van IFFA 2019 de afgelopen beurseditie – die vorige week plaatsvond in Frankfurt – samen. Van volledig geautomatiseerde productielijnen tot nieuwe verpakkingstrends en oplossingen voor een hogere voedselveiligheid; de meer dan duizend standhouders in Messe Frankfurt boden een passend antwoord op waar leveranciers naar op zoek zijn. Kleinere oplossingen voor de wat meer traditionele bedrijven en de allernieuwste industriële machines voor de grote vleesverwerkers wereldwijd.
 
“De IFFA heeft niet alleen bewezen waarom het één van de langst lopende vakbeurzen is, maar ook dat het écht een globale ontmoetingsplek is voor de sector. Zeven van de tien bezoekers kwamen van buiten Duitsland. De sfeer in de hallen, op de stands en in de gangpaden was fantastisch”, vatte CEO en president Wolfgang Marzin van Messe Frankfurt de IFFA samen. “Tegelijkertijd is IFFA een familiare ontmoetingsplaats voor de vleesverwerkende industrie, de vleesbranche, machinebouwers, verpakkingsbedrijven, kruidenleveranciers, de handel en slachthuizen en slagers. Veel van deze bedrijven zijn al generaties in eigendom van dezelfde families en IFFA is de plek waar ze elkaar ontmoeten en hun klanten voorbereiden op wat de toekomst brengt.”
 
Meer bezoekers
De beurs werd bezocht door ongeveer 67.000 bezoekers uit 149 landen, een toename van zeven procent. Ruim zeventig procent van alle beursbezoekers was afkomstig uit het buitenland. Zij konden op de IFFA kennismaken met 1.039 standhouders uit 49 landen. Het vloeroppervlak voor deze beurseditie was met bijna tien procent vergroot naar in totaal 120.000 vierkante meter.

De volgende IFFA vindt plaats van 14 tot en met 19 mei 2022.