×

Nieuwe uitgave van Meat & Co ligt op de deurmat

Maandag 13 september 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Sinds afgelopen vrijdag ligt de nieuwste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co bij onze lezers. In deze editie besteden we extra aandacht aan Machines & Productielijnen, met uitgebreide verhalen over Jansen Techniek, Unifortes & Viscon, SELO en Baaijens Industrial Equipment. De coverstory gaat dit keer over Schmersal. Daarnaast kunt u een interview lezen met Marijke Everts van de VanDrie Group.

Marijke Everts, directeur Corporate Affairs bij VanDrie Group, wijkt in veel opzichten af van andere spelbepalers binnen de vleesverwerkende industrie. Meer uitgesproken. Direct. Ze brengt een verfrissend geluid in een gepolariseerd landschap. Met de aanval als beste verdediging. “Negatieve beeldvorming van de veehouderij en vleesverwerkende industrie wordt gemaakt. Daarom vind ik het belangrijk om zelf een regierol te pakken. Dan heb je al de halve wedstrijd gewonnen.”

 Jansen Techniek
Supermarktketen Hoogvliet heeft onlangs gebruik gemaakt van de expertise van Jansen Techniek voor een portioneermachine die is neergezet in de nieuwe slagerij in het distributiecentrum langs de A12 bij Bleiswijk. “Wij hebben bij Hoogvliet de Marelec Portio 3-400 neergezet. Het vlees wordt eerst gewogen, waarna er een 3D-scan van het product wordt gemaakt. Aan de hand van het gewicht en de vorm, berekent de Portio de meest optimale snijd-intervallen”, vertelt sales manager Michel Baist van Jansen Techniek.
 
Unifortes & Viscon Group
Bens NV is een bedrijf in ontwikkeling op allerlei gebieden. Het slachthuis uit het Belgische Westerlo wil alle bedrijfsprocessen zo veel mogelijk (volledig) automatiseren. Dat geldt ook voor het krattenwassen. Dankzij Unifortes | Industrial Cleaning Systems en de Viscon Group is een 33 meter lange automatische krattenwasstraat gerealiseerd voor het reinigen en labelvrij maken van E2-kratten. “Twee zaken hebben de doorslag gegeven: de zekerheid van het eindresultaat en de relatief korte terugverdientijd, want wij doen alleen een investering als die rendeert”, zegt CEO Marcel Laeremans van Bens stellig.
 
Coverstory: Schmersal
De levensmiddelenindustrie is een van de meest veeleisende industrieën: Voor de productie en verpakking van levensmiddelen gelden strenge hygiënevoorschriften. De Schmersal Groep heeft tientallen jaren ervaring in de voedingsindustrie. Daarom kan zij haar klanten goede onderbouwende consultancydiensten, speciaal voor de levensmiddelenindustrie ontwikkelde veiligheidscomponenten en complete veiligheidssystemen aanbieden.

Baaijens Industrial Equipment
Baaijens Industrial Equipment werkt toe naar het veertigjarig bestaan in 2022. Vaktijdschrift Meat & Co sprak met directeur-eigenaar Tom Baaijens over de toekomst van het familiebedrijf, over toegevoegde waarde bieden aan klanten en een uitstekende samenwerking met de erkende merken Fomaco, Reich en Inotec. “Wij zijn veel meer dan enkel een importeur van deze merken. Wij installeren en leveren alles compleet in eigen beheer op, inclusief besturing en software, zodat we maatwerk kunnen bieden”, vertelt Baaijens. “Precies zoals de klant het oog voor ogen heeft.”
 
SELO
The New Plant in Zoeterwoude-Rijndijk produceert sinds vorig jaar in een spiksplinternieuwe fabriek verschillende plantaardige vleesalternatieven van het Amerikaanse merk Beyond Meat. De productie gebeurt in grote mate volautomatisch om de foutkansen te minimaliseren en het fabrieksproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Daartoe vertrouwde The New Plant op SELO, dat zowel de ingrediëntentoevoer als het mengen en cutteren van de producten heeft geautomatiseerd. “Het proces wat normaliter handmatig gebeurt, is helemaal geautomatiseerd, zonder het risico dat het product andere eigenschappen krijgt”, vertelt operations manager Ralph Soetens van The New Plant.

Klik hier om de laatste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co digitaal te lezen.