×

Nieuwste uitgave vaktijdschrift Meat & Co ligt op de deurmat

Woensdag 13 september 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co. De coverstory in deze uitgave komt voor rekening van HiTec Foodsystems. Verder besteden we uitgebreid aandacht aan Schmersal Nederland, Habasit en CPS - Case Packing Systems. Verder maakte de redactie een reportage bij Spako Food Machinery en Vemag Maschinenbau. Ook leest u casestudy's van GEA en Handtmann Benelux.

Casestudy GEA bij The Farmchix Company
The Farmchix Company bracht de productie onlangs in lijn met de eisen van deze toe. Hiertoe vertrouwt het West-Vlaamse familiebedrijf mede op machines van GEA. “Dankzij de nieuwe CookStar-frituurlijn van GEA kunnen we de productie van gegaarde producten verdrievoudigen”, vertellen Alexander en Francis Coussens.
 
Subcover: Schmersal Nederland
Op het gebied van mens-machine-veiligheid op de werkvloer behoeft Schmersal weinig introductie meer. De Duitse fabrikant blijft zichzelf continu uitdagen en lanceert nu de PROTECT SRB-E-serie, een nieuwe reeks veiligheidsrelais in acht basisuitvoeringen.
 
Habasit presenteert Cleaning In Place
Habasit presenteert het Cleaning In Place-systeem. Deze nieuwe, probleemloze en efficiënte oplossing voor reinigen ‘on the spot’, geproduceerd door Habasit, is een plug-and-play-systeem dat eenvoudig op bijna elke transportband kan worden geïnstalleerd.
 
Coverstory: HiTec Foodsystems
Voor het op industriële schaal bakken en braden van (vegetarische) vleesproducten en snacks, ontwikkelde HiTec Foodsystems de Belt Grill PRO-serie. “Deze contactcooker is speciaal ontworpen voor het gelijkmatig, dubbelzijdig bakken en braden van producten, zonder toevoeging van extra vet”, vertelt sales director Jeroen Lijkendijk.
 
Reportage: Spako Food Machinery
Spako Food Machinery geniet de uitstraling van een nieuw bedrijf, maar kan bogen op een decennialange traditie als machinebouwer in de vleesverwerkende industrie. “Het bedrijf staat inmiddels zoals het naar ons idee hoort te staan”, vertelt Thomas Waals, co-owner en directeur van Spako Food Machinery en Van Bussel Metaaltechniek.
 
Casestudy Handtmann Benelux bij Simons Halal Food
Simons Halal Food is producent van een keur aan hoogwaardige Halal vleeswaren en sous-vide vleesproducten voor de convenience-markt. Een constante kwaliteit voor de vleeswaren is een basisvoorwaarde. Daarom vertrouwt Simons onder meer op de nieuwe PVLH 251-lijn van Handtmann.

CPS - Case Packing Systems bestaat 35 jaar
CPS - Case Packing Systems bestaat 35 jaar. “Inmiddels zijn we zover dat we kunnen stellen dat het zelfdenkend vermogen van onze machines op het niveau is dat iedere operator ermee kan werken”, benadrukt Joan Berkvens, Chief Sustainability Officer bij CPS.

Op bezoek bij Vemag Maschinenbau in Duitsland
Vemag Maschinenbau geldt als één van de marktleiders op het gebied van automatiseringsoplossingen in vlees- en eiwitverwerkende industrie. “We zijn veel meer dan enkel een producent van machines. Juist door mee te denken en samen met onze klanten oplossingen te ontwikkelen, maken we het verschil”, aldus Erik van Roekel.