×

HiTec Foodsystems presenteert drietal machines op Anuga FoodTec

Zondag 17 maart 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
HiTec Foodsystems presenteert tijdens Anuga FoodTec een drietal machines: de Belt Grill, Fryer Pro-Series en de zevende generatie ClearOil Filter. “Wij nodigen u van harte uit om ons te bezoeken in hal 9.1”, aldus sales director Jeroen Lijkendijk van HiTec Foodsystems.
 
De HiTec Belt Grill contactcooker (foto) braadt producten uitsluitend in hun eigen vet dicht. Zo krijgt het de natuurlijke smaak van de producten. Indien gewenst kunnen producten worden voorzien van patronen, zoals grillstrepen. Omdat de producten in hun eigen vet koken, is het resultaat van dit proces een product dat er smakelijk uitziet en een natuurlijke eigen smaak heeft, zonder enige toevoeging van vet en met een licht gewichtsverlies. Deze aspecten sluiten aan bij de huidige trend naar een gezondere en lichtere keuken.
 
De HiTec Fryer(s) Pro-Series zijn multifunctionele, continu werkende machines met hoge prestaties, waarmee een breed scala aan producten kan worden gefrituurd. Het bakproces wordt gecontroleerd door tijd en olietemperatuur, om een ideaal kookeffect, een perfecte productkleur en de beste opbrengsten te bereiken. Lijkendijk: “Wij bieden elektrisch verwarmde of thermische olim verwarmde friteuses, die energiezuinig en efficiënt werken. Alle HiTec-friteuses zijn zeer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, ergonomisch ontworpen en voldoen aan de hoogste normen op het gebied van (voedsel)veiligheid en sanitaire eisen.”
 
De zevende generatie ClearOil Filter is compacter en uitgevoerd met op Industrie 4.0 gebaseerde productie-inzichten voor maximale procesbeheersing. De machine is voorzien van een state-of-the-art Siemens HMI ‘next level’-bedieningsplatform en geeft inzicht in actuele en historische procesdata. De ClearOil  is uitermate geschikt voor het verwerken van met tempura gecoate en gepaneerde producten, zoals kipnuggets, snacks of vissticks, evenals friet, gecoate en gebakken vlees en vegetarische gefrituurde producten.
 
Meer informatie via www.hitecbv.nl of bezoek de stand Anuga FoodTec: Hal 9.1, stand 039