×

Future Farm: Vleesreplica’s moeten Europa veroveren

Woensdag 15 april 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Future Food Group is een samenwerking aangegaan met het Braziliaanse foodtechbedrijf Fazenda Futuro, dat in Zuid-Amerika vleesreplica’s van planten maakt en onder de naam Future Farm nu de Europese markt wil gaan veroveren. De Future Food Group uit Oss is de exclusieve EU-leverancier van de producten van Future Farm, dat als doelstelling heeft om op basis van planten exacte replica’s te produceren die qua textuur en smaak overeenkomen met echt vlees.
 
Future Farm gelooft dat de combinatie van innovatie, duurzaamheid en smaak, tot nieuwe producten kan leiden. Producten die staan voor een bewuste consumptie en die lekker van smaak zijn. Future Farm heeft zich naar eigen zeggen in Zuid-Amerika al bewezen. Oprichter Marcos Leta licht toe: “Brazilië is een wereldleider in de productie van vlees en groenten. Ik vind dat we daarmee ook de plicht hebben om een wereldspeler te zijn in de plantaardige industrie. Met ons merk willen we een echte verbinding maken met de bewuste consument door hen plantaardige kwaliteitsproducten te leveren tegen een concurrerende prijs. Producten die staan voor het tegengaan van ontbossing in Brazilië, zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van dierenleed voor onze consumptie. Ons doel is om één van de grootste spelers op het gebied van plantaardige producten te zijn en vreugde te brengen aan ieders buik en aan de planeet.”
 
Future producten
Future Farm producten hebben dezelfde textuur, sappigheid en vleessmaak als vlees, maar zijn volledig plantaardig. Tevens zijn ze glutenvrij. Op de Horecava 2020 in Amsterdam konden bezoekers al kennismaken met de Future Burger, Future Mince en Future Meatballs. De producten van Future Farm zijn beschikbaar voor zowel de foodservice als de retail.
Bezoekers die de producten hebben geproefd waren zeer verrast, positief en enthousiast’, stelt het merk, dat zich ook qua uitstraling op geheel eigen wijze presenteert. Is het futuristisch of juist met hang naar nostalgie? Opvallend en anders is het zeker.
 
Future Food Group, dat onder leiding staat van de heer Anton Bal, gaat de distributie van Future Farm voor Europa regelen. “De visie die wij met Future Food Group hebben is ‘proteïnerijk voedsel van de toekomst’. Hiervoor ontwikkelen we zelf producten, maar we staan ook open voor andere foodproducenten die net als wij duurzaamheid en de toekomst als kernwaarden hebben. Samen kom je verder. Uit de gesprekken die we met Future Farm voerden, bleek al snel dat onze visies overeenkomen. Daarbij zijn hun producten ook nog eens enorm goed en passend bij het niveau en de prijs die wij de markt willen bieden. Het is gewoon zonde om Europa hier geen kennis mee te laten maken.”
 
Leta sluit zich daarbij aan. “Ik denk dat we in Future Food Group een partner hebben gevonden die hetzelfde doel nastreeft. De verwachting is een langdurige, hechte samenwerking waarbij we actief een sterk merk in Europa creëren.”