×

OPACKGROUP steunt project en helpt kinderen in Ivoorkust 

Maandag 15 januari 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De OPACKGROUP helpt UNICEF om kinderen in Ivoorkust onderwijs te bieden via het innovatieve project Plastic Bricks. Door plastic te recyclen worden bouwstenen voor klaslokalen gemaakt. Het bedrijf draagt middels een bijzondere donatie bij aan UNICEF Business Buddies; bedrijven die dit duurzame ontwikkelingswerk internationaal ondersteunen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen weekend bij het jubilerende dochterbedrijf Oerlemans Plastics werd de cheque met het eindbedrag van 19.855 euro overhandigd.
 
UNICEF Business Buddies is een concept dat bedrijven met het werk van UNICEF verbindt. “We zijn superblij met de bijdrage van de OPACKGROUP”, aldus Jan Marijnissen van UNICEF Nederland. “Dankzij de steun van Nederlandse bedrijven zoals deze verpakkingsproducent zorgen we ervoor dat meer kinderen in Ivoorkust naar school kunnen, en dat tegelijk andere problemen in het land worden aangepakt.”
 
Plastic Bricks-project
Plastic Bricks stimuleert niet alleen onderwijs voor meer kinderen in Ivoorkust. Er wordt ook gewerkt aan een beter milieu. Ivoorkust heeft namelijk een enorm afvalprobleem. Hoofdstad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic afval. UNICEF laat een deel hiervan recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. Op dit moment gaan er 1,6 miljoen kinderen in Ivoorkust niet naar school. Dankzij de bijdrage van de OPACKGROUP kunnen meer kinderen onderwijs volgen.
 
‘Ontwikkeling kinderen essentieel’
“De donatie is eigenlijk een logische keuze,” legt eigenaar Joan Hanegraaf uit.  ‘Wij zijn een maatschappelijk betrokken bedrijf, met een duurzaam DNA. Als wij over duurzaamheid spreken – dan willen we IMPACT maken, met focus op: Innovatie, Medewerkers, Partners, Ambassadeurschap, Climate impact en Transparantie. Door ons naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van onze grootste dochter Oerlemans Plastics aan UNICEF te verbinden, koppelen we onze kernwaarden aan deze grote organisatie die op mondiale schaal kinderen hulp geeft. Als werkgever vinden wij de ontwikkeling van kinderen essentieel. Als kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen, kunnen ze de wereld een beetje beter maken. Met onze bijdrage van 19.855 euro kan UNICEF bijvoorbeeld twee volledig nieuwe klaslokalen van plastic bouwstenen neerzetten. We hebben dit bedrag met onze collega’s, klanten en leveranciers ingezameld, zodat we samen IMPACT kunnen maken bij dit project. De Plastic Bricks stenen zelf sluiten nauw aan bij onze business definitie om materialen zo veel mogelijk te recyclen en te hergebruiken!’

Op de foto: Ambassadeur Jan Marijnissen van Unicef (links) ontvangt de cheque van OPACKGROUP-eigenaar Joan Hanegraaf (foto: Bart Stoutjesdijk)