×

Normec Foodcare neemt Delft Research Groep over

Dinsdag 16 maart 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

Normec Foodcare is verheugd de overname van de leidende onderzoeks- en laboratoriumgroep de Delft Research Groep (DRG) te kunnen aankondigen.

DRG is opgericht in 1994 en kent zijn oorsprong in de glastuinbouw. In de loop van de jaren heeft DRG zich ontwikkeld tot een toonaangevende internationale groep van laboratoria met vestigingen in Nederland en Peru. DRG richt zich op ontwikkelen en toepassen van innovatieve meetmethoden in akker-, land- en tuinbouw en de voedingssector. Het heeft daarmee een internationaal toonaangevende positie bereikt als leidende kennispartner en adviseur op het gebied van optimale productie en kwaliteit alsmede voedselveiligheid.

Grote waarde
Voor Normec is het toetreden van DRG tot de groep van grote waarde. CEO Joep Bruins geeft aan: "Door het toetreden van DRG met haar bijzonder brede scope van accreditaties en erkenningen zijn wij nog beter in staat om onze klanten in de volle breedte te kunnen ontzorgen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit is een prachtige aanvulling op onze zes bestaande Agro & Food laboratoria in de Benelux en Duitsland alsmede op de inspectie- en adviesdiensten van Normec Foodcare. Wij denken de diepgaande expertise van het DRG team binnen het Normec Foodcare verband echt fantastisch te kunnen inzetten."

Eigenaar en CEO Bert van Tol van DRG stelt: “Voor de klanten en medewerkers van DRG is deze aansluiting bij Normec Foodcare een uitgelezen mogelijkheid om onze solide groei voor de lange termijn te kunnen doorzetten, ook internationaal. Wij denken dat voor alle partijen dit een kans is waarvan wij veel profijt verwachten. Bovendien voelt het voor ons als een heel natuurlijke overgang omdat we al intensief samenwerkten met de specialisten van Normec Foodcare en we ons zeer verwant voelen met het streven naar uitstekende dienstverlening gebaseerd op diepgaande specialistische kennis.“

Over Normec
Normec is een leidende organisatie op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance met meer dan 2000 medewerkers in voornamelijk de Benelux en Duitsland. Normec onderscheidt zich door kennisintensieve dienstverlening te combineren met excellente serviceniveaus voor haar klanten mede door de inzet van vooruitstrevende technologie.

Over Delft Research Group
De Delft Research Group is actief met laboratoria onder de naam Groen Agro Control, het adviesburo FytoConsult en Agro Expertiseburo. De werkzaamheden richten zich met name op fysische, chemische en microbiologische aspecten in de productie, handel en verwerking van planten, groente.