×

Gezocht: 's werelds beste food startups

Woensdag 17 juni 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
ProVeg Incubator is geopend voor aanvragen. Deze incubator voor voedselstartups ondersteunt baanbrekende bedrijven die het wereldwijde voedselsysteem verduurzamen. Ieder bedrijf dat inzet op innovatieve alternatieven voor op dieren gebaseerde producten en diensten kan een aanvraag doen.
 
Startups die worden geaccepteerd om deel te nemen aan de ProVeg Incubator krijgen toegang tot een programma van drie maanden op maat, een gift van 20.000 euro, potentiële financiering tot 200.000 euro, één-op-één begeleiding van experts en toegang tot contacten in de voedingsindustrie. Sinds de lancering in november 2018 heeft de ProVeg Incubator samengewerkt met veertig startups uit twintig landen, waardoor meer dan 9 miljoen euro is opgehaald en meer dan 40 producten zijn gelanceerd.
 
Recordaantal aanmeldingen
Aanvragen worden geaccepteerd voor het vijfde cohort, dat in het najaar van 2020 zal starten. Bedrijven die werken aan plantaardige producten, gekweekte voedingsmiddelen en andere nieuwe technieken kunnen tot vrijdag 31 juli 2020 een aanvraag doen. Albrecht Wolfmeyer, hoofd van de ProVeg-incubator, vertelt: “We hebben een recordaantal aanmeldingen ontvangen om deel te nemen aan ons laatste cohort, waarmee we momenteel werken. Ik kijk er naar uit om te zien welke geweldige oplossingen bij de nieuwe aanvragen zitten. We zijn op zoek naar bedrijven die grote impact kunnen maken. Ze moeten op kunnen schalen en groeien. Ze worden daarbij ondersteund door een fantastisch team en werken zo samen met ProVeg aan de missie om de wereldwijde consumptie van dieren te verminderen.” 

Meet Jack
ProVeg Incubator-alumni zijn onder meer Better Nature, Vly Foods, Mondarella, Greenwise, Mushlabs, Legendairy Foods, Plantcraft, Cellular Agriculture, Panvega en The nu+ companyMeet Jack (foto) maakt deel uit van het huidige (vierde) cohort bij de ProVeg Incubator. Meet Jack is een alternatief vleesbedrijf uit Nederland dat producten ontwikkelt die gemaakt zijn van jackfruit. Kaline Van Halder, mede-oprichter van Meet Jack: “Jack ging de weg op in 2018. Toen Jack ProVeg ontmoette, accelereerde hij naar hogere snelheden. Met de beroemde broedmachine als navigator was Jacks reis minder hobbelig en veel leuker. Sterk aanbevolen!"