×

Prominente plek voor alternatieve eiwitten op IFFA 2022

Woensdag 16 juni 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Messe Frankfurt en de Association for Alternative Sources of Protein (BALPro) zijn een strategische samenwerkingsovereenkomst overeengekomen voor IFFA 2022. De samenwerking zal zich richten op een specialistische en technologische uitwisseling van kennis over het nieuwe productsegment van alternatieve eiwitten op de beurs.

Naast de focus op vleesverwerking, zal de komende beurseditie van IFFA (The World’s Leading Trade Fair – Technology for Meat and Alternative Proteins) procestechnologieën voor het verkrijgen van eiwitten uit plantaardige bronnen en kweekvlees in de schijnwerpers zetten.

Snelle ontwikkelingen
Met deze toevoeging speelt Messe Frankfurt in op de snelle ontwikkelingen in de markt en de groeiende interesse van bezoekers en exposanten in dit productsegment. Om de specialistische en technologische kennisuitwisseling over dit nieuwe vakgebied te bevorderen, is een strategische samenwerking overeengekomen tussen Messe Frankfurt en de in 2019 opgerichte Association for Alternative Sources of Protein (BALPro). Kerstin Horaczek, Vice President Technology van Messe Frankfurt, legt uit: "We zijn verheugd om samen te werken met BALPro voor IFFA 2022. Met hun expertise in de productie, innovatie en marketing van alternatieve eiwitten zullen de vereniging en haar leden een belangrijke bijdrage leveren tot de ontwikkeling en interactie van de wereldwijde voedingsindustrie op IFFA. Onze samenwerking zal tal van aanknopingspunten opleveren die IFFA-deelnemers een echte meerwaarde bieden – van deskundig advies tot interessante bijdragen aan het evenementenprogramma op de beurs.”