×

IB Food-Machines neemt Borncut over: ‘Mijlpaal voor ons bedrijf’

Maandag 17 juni 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
IB Food-Machines is de nieuwe eigenaar van Borncut A/S. Het bedrijf van Ingmar Baars was al vertegenwoordiger van het Deense machinemerk, een belangrijke wereldspeler op het gebied van portioneeroplossingen voor de pluimvee-, vis- en vleesverwerkende industrie. “We hebben gekozen voor Ingmar Baars en zijn team bij IB Food-Machines omdat ze onze producten al heel lang verkopen en de cultuur en waarde van het bedrijf en de machines begrijpen”, stelt CEO en founder Gorm Sorensen van Borncut.
 
Sinds de oprichting in 2016 is Borncut uitgegroeid tot een topspeler op de markt voor porties met een vast gewicht. De basis berust op de expertise van enkele personen die betrokken waren bij de eerste portioneermachine die ooit werd uitgevonden, de Norfo, en op de knowhow die in hetzelfde gebied bij Scanvaegt en Marel was opgebouwd. Het bedrijf heeft drie soorten portioneermachines ontworpen, evenals invoer-, weeg- en sorteeroplossingen en verkoopt de apparatuur aan klanten over de hele wereld. “Voor mij was het belangrijk om een koper te vinden die respect heeft voor de inspanningen van onze medewerkers door de jaren en de groei wil voortzetten. IB Food-Machines heeft een cruciale rol gespeeld bij het ondersteunen van onze verkoop aan derden in Europa. De eigenaren van Borncut hebben de afgelopen jaren verschillende aanbiedingen ontvangen van geïnteresseerde kopers, maar we hebben gekozen voor Ingmar Baars en IB Food-Machines”, onderstreept Sorensen.
 
Uitgebreide expertise en ervaring
De bestaande activiteiten van Borncut op het Deense eiland Bornholm zullen worden voortgezet en de huidige aandeelhouders van Borncut zullen als aandeelhouder in een minderheidsrol doorgaan. Het bedrijf wil de mogelijkheden van de expertise binnen IB Food-machines benutten. De overname van de meerderheid van de aandelen door IB-Food Machines betekent een nieuw hoofdstuk voor Borncut, gericht op het uitbreiden van verkoop-, service- en productiemogelijkheden, terwijl het doel tegelijkertijd is om de beste portioneermachines op de markt te blijven leveren. Deze groei wordt gevoed door de uitgebreide expertise en ervaring die IB-Food Machines de afgelopen jaren heeft opgebouwd op Urk. “Dit is een belangrijke mijlpaal in de 15-jarige geschiedenis van mijn bedrijf. In de loop der jaren heb ik samen met mijn team meerdere sterke merken in de voedingsindustrie vertegenwoordigd met toewijding en klantgerichte aanpak. Borncut is zeker een stuk beter dan de rest met uitzonderlijke portioneertechniek en prestaties die veel verder gaan dan wat de concurrentie kan bieden. We blijven ons inzetten om alle klanten een persoonlijke en snelle responstijd te bieden, waarbij we dit voordeel benutten in een concurrerende markt, die wordt gedomineerd door grote wereldwijde spelers in de industrie”, vertelt Baars.
 
Meer informatie via www.food-machines.com
 
Klik HIER voor de coverstory over Borncut in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.