×

Anuga Meat 2023: van traditioneel tot innovatief

Maandag 17 juli 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Het platform Anuga Meat brengt van 7 tot 11 oktober de belangrijkste spelers in internationale vleesindustrie samen op Anuga. Aan de start van de vakbeurs in Keulen worden in totaal ruim 800 producenten uit het vlees-, worst- en vleeswarensegment verwacht. Ook wordt extra aandacht besteed aan veganistische en vegetarische vleesalternatieven en plantaardige eiwitproducten op de show ‘Meet more Meatless’.
 
Om de handelsinkopers meer oriëntatie te geven zijn de deelsegmenten van Anuga Meat als volgt over de hallen verdeeld: Worst (hal 5.2), Roodvlees (hal 6) plus Gevogelte en Roodvlees (hal 9). Het hoge aantal leveranciers dat deelneemt aan Anuga Meat laat zien dat export een centrale rol blijft spelen in de internationale vleesindustrie. De ontwikkeling van nieuw marktpotentieel is bijzonder belangrijk. Tot de topexposanten van dit jaar behoren Bell, Beyond Meat, Bigard, BRF, Campofrio, Cris-Tim, CPF, ElPozo, Grupo Vall Companys, Inalca, JBS, Lamex, LDC, Noel, Tönnies, Tyson, VanDrie, Vion, Westfleisch en Wiesenhof.

Europese groepsparticipaties
Belangrijke Europese groepsparticipaties komen uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Spanje. Het Zuid-Amerikaanse continent is ook vertegenwoordigd met Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay. “Zij vertegenwoordigen het hele spectrum van de vleesproductie in al haar verschillende stadia van verwerking: van onbewerkte vleeswaren via vleesbereidingen en gemaksproducten tot fijne worst- en hamproducten en regionale specialiteiten”, laat de beursorganisatie weten.
 
Anuga is van zaterdag 7 tot en met woensdag 11 oktober 2023 in de Köln Messe in Keulen. Meer informatie via www.anuga.de