×

IFFA omarmt ‘nieuwe proteïnen’ en verfijnt beursconcept

Maandag 22 januari 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Achter de schermen is Messe Frankfurt, organisator van de vakbeurs IFFA, drukdoende met de voorbereidingen op een volgende editie, die van 3 tot en met 8 mei 2025 zal plaatsvinden in de Duitse stad Frankfurt am Main. De beursorganisatie verfijnt het beursconcept en zal ook uitgebreid plaats bieden aan nieuwe proteïnen. Thema van IFFA 2025 wordt ‘Rethinking Meat and Proteins’.
 
Het IFFA-concept is herzien. Door nieuwe proteïnen te omarmen, wil de beursorganisatie het signaal afgeven klaar te zijn voor de toekomst. Johannes Schmid-Wiedersheim, directeur van IFFA, legt uit: "De afgelopen maanden hebben we samen met onze branchepartners veel nieuwe ideeën ontwikkeld. De belangrijkste speerpunten hebben betrekking op een aangepast beursconcept en een aparte tentoonstellingsruimte voor het thema Nieuwe Eiwitten. Het motto van IFFA 2025 is "Rethinking Meat and Proteins" en dat is precies de visie: samenwerken om de voedselproductie slimmer en duurzamer te maken."
 
Nieuwe halindeling
Het hart van IFFA, de productie- en verwerkingsproductruimtes, is nog steeds te vinden in de hallen 8, 9 en 12.0. Exposanten uit de sectoren verpakkingen, robotica en automatisering zullen voor het eerst gecentraliseerd zijn in hal 12.1. In hal 11.0 wordt een nieuwe ruimte ingericht, New Proteins. Naast leveranciers van de betreffende ingrediënten zijn hier machines en systemen voor eiwitextractie, texturering en fermentatie en voor de productie van kweekvlees te zien. Het beursprogramma wordt aangevuld met relevante instellingen uit de onderzoekswereld, startups en experts die inzicht geven in de status quo op het gebied van nieuwe eiwitten. Een halniveau daarboven, in hal 11.1, presenteren leveranciers van ingrediënten, specerijen, additieven en darmen hun innovaties.
 
Kijk voor meer informatie op www.iffa.de