×

Seminar over worst op 8 november bij SVO in Houten

Dinsdag 23 oktober 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Meattech Technologisch Platform houdt op donderdag 8 november in Houten een zogeheten ‘Worst’ Seminar. “Na onze eerste open seminar en de diverse positieve reacties gaan we dit jaar terug naar de ambacht: worsten maken”, aldus Philip Schippers van het organiserende Meattech. Onder begeleiding van de vaste dagvoorzitter Clyde Don worden alle facetten en technologische onderdelen van het worst maken behandeld.
 
“We zien al enige jaren een trend naar verduurzaming en eiwittransitie”, verduidelijkt Schippers. “Daarom dit keer de focus op een oude bekende, de voorloper van de duurzame product-applicaties van (rest-)eiwitten: de worst. Worst wordt door velen over de gehele wereld gewaardeerd en geconsumeerd. Met de transitie naar meer plantaardige producten, verduurzaming, hybride en vermindering van de vleesconsumptie, kunnen we veel leren van de traditionele, de moderne en toekomstige worsttechnologie.”
 
Gastsprekers
Voor het ‘Worst’ Seminar zijn inmiddels de eerste gastsprekers vastgelegd die de ‘worst’ vanuit alle richtingen kunnen belichten. Ir. Peter Visser (DGA PV-Industries) geeft een historisch overzicht van de co-extrusie-technologie. Joost de Mooij (Sales & Application Manager Meat & Food Cultures) gaat dieper in op de achtergronden en toepassingen van starter-cultures in de worstmakerij. Meattech is momenteel nog bezig met het vastleggen van andere gastsprekers die deelnemers aan dit seminar meenemen in de moderne en de toekomstige worsttechnologie.
 
Het ‘Worst’ Seminar is donderdag 8 november van 14.00 tot 17.45 uur (inloop vanaf 13.30 uur) bij SVO vakopleiding food aan de Sleepboot 2 in Houten. Meer informatie of aanmelden via info@meattech.nl. Niet-leden betalen 108 euro (excl. BTW)